DIARIS INTERNACIONAL
DIARIS INTERNACIONAL

Televisió de Catalunya, la primera cadena del món en emetre el comunicat

A la premsa internacional, la fi de l'activitat armada d'ETA té una presència més aviat tímida en un dia que informativament parlant està completament monopolitzat per la mort de Gaddafi. Cal destacar que Televisió de Catalunya ha estat la primera cadena de tot el món que ha emès íntegrament el comunicat de la banda. De fet, els diaris "Gara" i "Berria" han estat els primers de donar la notícia, però també el diari nord-americà "The New York Times" i la televisió pública britànica BBC han assegurat que tenien amb antelació el comunicat. De fet, tota la premsa internacional s'ha fet ressò de la fi de les accions armades d'ETA.

RedaccióActualitzat
El web de la BBC, la televisió britànica, ho destaca com a segona notícia del dia, A França, al diari Le Monde, la notícia hi apareix molt avall en la seva pàgina principal i amb en format breu: "ETA anuncia el final de la seva acció armada". Le Figaró ho destaca encara com a notícia urgent, sota la capçalera digital.

Tímid ressò t
ambé de la notícia a la premsa dels Estats Units. El New York Times ni tan sols ho treu a la pàgina principal. S'ha d'anar a la secció de "món" per trobar-ho, amb el titular de "Els separatistes bascos diuen que deixen les armes". El Washington Post SÍ que apareix en portada, però amb una simple línia en la secció "altres titulars". Diu "El grup basc ETA acaba amb l'activitat armada independentista".

Dels principals diaris italians, l'únic que el cita en la seva pàgina d'inici és IL CORRIERA DELLA SERA. "Fi irrevocable de la lluita armada", citen com a titular.

L'única excepció, és a dir, en l'única web de mitjans internacionals que hem consultat, que ETA apareix com a primera notícia és a l'argentí CLARÍN, per davant de la mort del dictador libi.

Força protagonisme té a la premsa colombiana, per la relació d'ETA amb les guerrilles de les FARC. Els diaris xilens també s'hi refereixen.

Anar al contingut