Rubiales ha arribat a l'Audiència Nacional acompanyat de la seva advocada, Olga Tubau
Rubiales ha arribat a l'Audiència Nacional acompanyat de la seva advocada, Olga Tubau (EFE/Sergio Pérez)

Ordre d'allunyament per a Rubiales: no es podrà acostar a Jennifer Hermoso

L'expresident de l'RFEF ha declarat aquest matí a l'Audiència Nacional i ha respost a les preguntes de la seva advocada, de la defensa de Jennifer Hermoso i de la Fiscalia, que demana mesures cautelars

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, ha declarat aquest divendres durant poc més d'una hora a l'Audiència Nacional. Rubiales ha respost a les preguntes de la seva advocada, Olga Tubau; de la defensa de Jennifer Hermoso, que exerceiex l'advocada Carla Vall, i de la Fiscalia, que ha demanat mesures cautelars: compareixença cada quinze dies al jutjat i no acostar-se a menys de 500 metres de la víctima, així com no comunicar-se amb ella mentre duri aquest procés.

El magistrat instructor Francisco de Jorge ha decidit finalment prohibir-li l'acostament a la jugadora en un radi de 200 metres, així com comunicar-se amb ella durant la instrucció de la causa.

En la interlocutòria, el magistrat ha rebutjat la petició de la Fiscalia d'imposar compareixences periòdiques, així com la sol·licitud de l'advocada de la jugadora d'embargar-li els béns de manera preventiva.

L'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol, ha tornat a negar davant el jutge haver fet un petó no consentit a Jenifer Hermoso després de la final del Mundial de futbol i que el seu entorn la coaccionés perquè digués el contrari.

La Fiscalia de l'Audiència Nacional s'ha querellat pels delictes d'agressió sexual i coaccions després del petó.

El jutge ha demanat tots els vídeos, "des de diferents angles", del moment en què Rubiales fa el petó forçat. També dels minuts immediatament anteriors i posteriors als fets, i la celebració del triomf de la selecció de futbol femení.

A més, ha demanat altres vídeos, com el de la celebració al vestidor o les escenes a l'autobús de la selecció espanyola després del partit.

Després que Hermoso presentés una denúncia, el cas s'investiga a l'Audiència Nacional, perquè els fets van passar a l'estranger.

Segons l'advocada de la jugadora, Carla Vall, després de la vista poden seguir sostenint el procés tal com l'han plantejat:

"No puc reproduir el que ha passat aquí dins; el que sí que us puc dir és que podem continuar sostenint el procés tal com l'hem plantejat fins ara. Jo crec que tothom va poder veure el vídeo i ho va veure clar. Tot el país té un consens que allà no hi va haver consentiment. Nosaltres el que procurarem és que aquesta mateixa imatge es reprodueixi dins la sala."


Sense consentiment

La Fiscalia, en la seva querella, assenyala que s'ha d'investigar el petó de Rubiales a Hermoso "sense el seu consentiment" i, d'altra banda, "la pressió constant i reiterada" que tant la jugadora com familiars i amistats van patir per part del president de la Federació i el seu entorn, "amb la finalitat que, públicament, justifiqués i aprovés l'acte comès contra la seva voluntat".

De fet, l'escrit argumenta que Hermoso va patir "una situació de fustigació en contra del desenvolupament de la seva vida en pau, tranquil·litat i lliurement".

La futbolista va deixar clar en un comunicat que el petó no va ser consentit i que es va sentir vulnerable, a més de víctima d'una agressió.

Un cas "vergonyós" que ha arribat a l'Eurocambra

El cas Rubiales va entrar de ple aquest dijous al Parlament Europeu en un debat que va unir pràcticament tot l'arc parlamentarien en la denúncia a les actituds masclistes del dimitit president de la Federació.

L'Eurocambra va mostrar el seu suport a Jennifer Hermoso i la resta de futbolistes de la selecció per la "lliçó" que han donat a Europa amb la seva resposta a la discriminació patida durant anys.

De la mateixa manera, també van criticar la falta de paritat a l'assemblea de la Federació, on tan sols hi ha sis dones de 140 membres.

En aquest sentit, l'eurodiputada d'ERC Diana Riba va reconèixer que encara queda per fer "una feina immensa" en matèria d'igualtat, i va demanar que comenci un procés legislatiu que obligui organitzacions esportives com l'RFEF a preservar la igualtat de gènere als seus òrgans de decisió.

En la mateixa línia es va expressar l'eurodiputat dels Comuns Ernest Urtasun, que va apuntar que "encara persisteixen moltes discriminacions a l'esport". "Falta tractar qüestions com la maternitat, protocols contra l'assetjament; [...] les futbolistes ens han donat una lliçó a tots", va assegurar.

ARXIVAT A:
JudicialAudiència NacionalMundial FemeníLuis Rubiales
Anar al contingut