Què han votat els teus veïns? El resultat de les eleccions del 12M, carrer a carrer

Consulta el mapa amb el partit guanyador a cada secció censal en les eleccions al Parlament

Francesc Bigorra / Montse Enrubia / Ferran VilaActualitzat

El mapa dels resultats de les eleccions al Parlament a cadascuna de les seccions censals de Catalunya ens permet fer-nos una idea de què voten els veïns.

Junts+, que ha recuperat el lideratge independentista, tenyeix de blau bona part d'un mapa que compta amb notables excepcions de vermell socialista, que ha guanyat les eleccions i s'imposa a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona, dues de les zones més poblades del país, i també les seccions censals de Lleida ciutat, l'Aran, l'entorn de Blanes o Lloret de Mar o la zona limítrofa amb el País Valencià.

El mapa també mostra l'enfonsament d'ERC, amb el color groc que ha quedat reduït a comptades seccions censals disperses pel país, amb una mica més de presència al sud de Catalunya, mentre que Aliança Catalana s'imposa en algunes seccions censals ripolleses, malgrat que Junts+ ha guanyat al conjunt de la comarca.

Ho podeu veure aquí:

 

Introduint una adreça en el cercador, pots trobar quants vots ha obtingut cada candidatura en aquella secció censal.

Aquí pots veure el detall de Barcelona, on el PSC i, en menor mesura, Junts+ es reparteixen un mapa amb presència també del PP a la zona alta:

 

Clicant damunt del polígon, el mapa mostra els vots en aquella secció de tots els partits que han obtingut com a mínim 10.000 vots al conjunt de Catalunya.

Les seccions censals amb empat apareixen pintades en gris, mentre que hi ha 42 meses amb incidències que han de resoldre les Juntes Provincials, i per això hi ha seccions que apareixen de color negre.


El PSC i Junts+ es reparteixen les seccions, amb PP i ERC a molta distància

Amb les dades provisionals,  el PSC guanya en 2.957 seccions al conjunt del país i Junts+ s'imposa en 1.976. Molt per darrere hi queda el PP, amb 72; ERC, amb 64; Aliança, amb 9; i Vox, amb una, a Vila-seca.

Mentre que els socialistes concentren bona part del vot a l'entorn de Barcelona i Tarragona, els de Carles Puigdemont aconsegueixen retenir --i en molts casos, prendre a ERC-- la primera posició als barris del centre de grans ciutats com Sabadell, Terrassa, Badalona o Mataró, a més de consolidar una rotunda victòria en comarques com Osona, el Lluçanès, el Berguedà, la Garrotxa, el Baix Empordà, l'Alt Urgell, el Solsonès o la Segarra.

El PP aconsegueix imposar-se en algunes seccions de la zona alta de Barcelona i també seccions comptades a Tarragona, Esplugues de Llobregat, Castelldefels, Gavà, Sant Cugat i Sitges.


Els resultats del 2021

En aquest altre mapa podeu veure com es van repartir els vots per seccions censals en les anteriors eleccions al Parlament, el 14 de febrer del 2021. En aquella ocasió el verd de Junts també predominava, amb menys presència del PSC i més d'ERC:

 

Què és una secció censal?

La secció censal és la unitat més petita amb què es comptabilitzen els resultats electorals.

En total, a Catalunya n'hi ha més de 5.000, tot i que hi ha casos en què tot un municipi és una sola secció censal i algunes ciutats tenen desenes de seccions censals. A Barcelona, per exemple, n'hi ha 1.068.

El mapa inclou els partits que han obtingut com a mínim 10.000 vots al conjunt de Catalunya. Les dades han estat facilitades per la Generalitat i són provisionals.

Les geometries de les seccions censals són de l'Institut d'Estadística de Catalunya i de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2024
Anar al contingut