Jennifer Hermoso, durant la celebració del títol amb Alèxia Putellas (Europa Press)
Futbol

"Em vaig sentir víctima d'una agressió": el contundent comunicat de Jennifer Hermoso

Després de publicar un document amb més de 80 jugadores, entre les quals totes les campiones del món, en què expressen que no tornaran a la selecció mentre hi hagi l'actual directiva

Redacció Esport3Actualitzat

Jennifer Hermoso, la futbolista que va rebre el petó forçat de Luis Rubiales a la final del Mundial, acaba d'emetre un comunicat, a títol personal, on explica que s'ha sentit vulnerable i víctima d'una agressió.

"La situació em va provocar un xoc pel context de celebració i, amb el pas del temps, sento la necessitat de denunciar aquest fet ja que considero que cap persona, en cap àmbit laboral, ha de ser víctima d'aquest tipus de comportaments no consentits. Em vaig sentir vulnerable i víctima d'una agressió, un acte impusliu, masclista, fora de lloc i sense cap tipus de consentiment per part meva".

Hermoso explica que la RFEF li va demanar fer una declaració conjunta amb Rubiales, però que es va negar perquè el protagonisme havia de ser per la fita aconseguida per les jugadores. Assegura que s'ha sentit pressionada per justificar uns actes que no es poden justificar

"Tot i la meva decisió, haig de manifestar que he estat sota una contínua pressió per sortir del pas amb alguna declaració que pugués justificar l'acte del senyor Rubiales. No només això sinó que, de diferents manteres i a través de diferents persones, la RFEF ha pressionat el meu entorn (família, amics, companyes) perquè donés un testimoni que poc o res tenia a veure amb les meves sensacions".

81 jugadores al costat d'Hermoso

Aquesta mateix tarda la davantera, Hermoso i més de 80 jugadores han emès un primer comunicat que contradiu la versió que ha donat aquest matí el president de l'RFEF. Entre les signants, totes les seleccionades per al Mundial, algunes de les "rebels" que no hi van anar, altres jugadores no convocades i, fins i tot, exinternacionals de renom com Vero Boquete i Virgínia Torrecilla

Hermoso ha negat de forma contundent la versió de Rubiales.

"Vull aclarir que, tal com es va veure a les imatges, en cap moment vaig consentir el petó que em va clavar i, per descomptat, en cap cas vaig buscar aixecar el president. No tolero que es posi en dubte la meva paraula i molt menys que s'inventin paraules que no he dit."

A més, totes les signants asseguren que no tornaran a la selecció mentre continuïn els actuals dirigents. Les jugadores també remarquen que cap dona hauria de tenir la necessitat de respondre davant les imatges que tothom ha vist i esperen respostes contundents dels poders públics perquè no quedin impunes accions com aquestes.

"Volem acabar aquest comunicat demanant canvis reals, tant esportius com estructurals, que ajudin la selecció absoluta a continuar creixent, per poder traslladar aquest gran èxit a generacions posteriors. Ens omple de tristesa que un fet tan inacceptable estigui aconseguint entelar l'èxit esportiu més important del futbol femení espanyol."

La RFEF respon a les futbolistes

La RFEF ha volgut respondre el comunicat signat per les 81 futbolistes tancant files amb el president. L'òrgan assegura que la versió de Rubiales està contrastada i que hi ha proves que són "concloents".

"La RFEF i el Sr. president desmostraran cadascuna de les mentides que es difonguin, ja sigui per algú en nom d'una jugadora o, si fos el cas, de la pròpia jugadora".

A més, la federació avisa a les futbolistes que tenen el deure de jugar amb la selecció si són convocades

"La RFEF respecta com ha respectat en tot moments les decisions de les jugadores de voler participar o no amb la selecció espanyola en els partits internacionals, si bé deixa constància que la participació amb la selecció és una obligació de totes les persones federades si són cridades a participar-hi.

La RFEF diu també que prendrà accions legals contra el sindicat Futpro, el sindicat de Jennifer Hermoso a través del qual les futbolistes han difós el seu comunicat. 

ARXIVAT A:
Mundial Femení
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut