Vista general d'usuaris fent cua a l'estació de Rodalies de plaça Catalunya diumenge passat
Cues a l'estació de Rodalies de plaça Catalunya diumenge passat (EFE/Marta Pérez)

Resignació entre els usuaris de Rodalies en el quart dia d'incidències i periple

En aquesta nova jornada ja circulen els trens per l'R3, l'R4, l'R7 i l'R12, però amb canvis en les freqüències i els trajectes

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres ha arrencat una nova jornada de Rodalies marcada per les afectacions encara en algunes línies derivades del robatori de coure de diumenge. Renfe preveu que els trens tornin a circular segons el pla de mobilitat que es va elaborar a principis de setmana.  

Des de primera hora els trens de totes les línies poden arribar a Barcelona, tret de l'R3, la línia de Vic, que acaba a Montcada-Ripollet, on els passatgers poden fer el tram fins a Barcelona en autobús.

A primera hora els trens que han presentat més retards, d'una mitja hora, són els de l'R4 nord i també pateixen retards d'uns deu minuts els de l'R2 en sentit sud.

Durant aquest dimecres continuen els reforços a Ferrocarrils de la Generalitat i autobusos, sobretot a la tarda.

Els usuaris afronten amb resignació aquesta quarta jornada amb incidències. Així ho ha explicat a TV3 Ariadna Valls, que va de Badalona a La Garriga:

"De normal trigo una hora i mitja, però amb tot això s'ha allargat una hora més. Avui he sortit de casa a dos quarts de vuit, per entrar a la feina a les 10. Però ja arribo tard"

No és l'única que, sortint abans, no arribarà puntual: "Hem sortit a les 9, havíem d'arribar a les 10, i crec que no arribarem fins les 12", diu Mercè Vilches, que s'encamina a Fabra i Puig per agafar allà un altre tren.

Maria Teresa Romagosa i Josep Alcaide es queixen mentre fan el transbord al bus a Montcada-Ripollet:

"Si no perdem l'autobús... Això és una excursió per la "jungla del asfalto", de veritat..."

Alcaide ja espera per agafar-lo: "Que posin l'autobús allà dalt, que anirem més ràpid, perquè si no... Dues hores per arribar aquí, una per arribar allà..."

 

El funcionament en aquesta quarta jornada després del robatori de cable a Montcada Bifurcació

Això després que aquest dimarts s'ha viscut una nova jornada d'incidències, agreujada per un altre robatori de coure a Ponent, una fallada elèctrica a l'R3 i un accident a l'R14.

Aquesta és la previsió actualitzada de les línies de Rodalies i els serveis regionals:

► R1/RG1: sense afectacions.

► R2 i R2 Nord: sense afectacions. 

► R2 Sud: sense afectacions.

► R3: circulació entre Puigcerdà i Montcada-Ripollet, en aquest cas amb dos trens per hora i sentit. Des de Montcada-Ripollet, servei alternatiu per carretera --amb busos que surten cada deu minuts-- fins a l'estació de Fabra i Puig, on els passatgers poden agafar la línia 1 del metro. 

► R4 Nord: circulació entre l'Hospitalet de Llobregat i Manresa, amb dos trens per hora i sentit.

► R4 Sud: circulació entre l'Hospitalet de Llobregat i Sant Vicenç de Calders, amb quatre trens per hora i sentit. A l'Hospitalet, enllaç amb la línia 1 de metro a l'estació Rambla Just Oliveras, i també amb la línia 5 a Cornellà.

► R7: continua sense servei. Els passatgers poden anar fins a Cerdanyola amb l'R4 i des d'allà hi ha autobusos fins a la UAB. També hi ha el bus Exprés 3.

► R8: sense afectacions.

► R11: sense afectacions.

► R12: circulació de trens entre Lleida i Calaf. Entre Calaf i Manresa, servei alternatiu per carretera amb autobús. I entre Manresa i l'Hospitalet, passant per Barcelona, els passatgers poden agafar l'R4 Nord. 

► R13, R14, R15, R16 i R17: sense afectacions després de diverses incidències a les línies R13 i R14 durant aquest dimarts.

 

ARXIVAT A:
Transport públicRenfeRodalies
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut