Jennifer Hermoso presenta denúncia contra Luis Rubiales pel petó forçat

La Fiscalia de l'Audiència anuncia que presentarà querella contra el president de l'RFEF, que està suspès del càrrec provisionalment, al més aviat possible

Actualitzat

Jennifer Hermoso ha presentat una denúncia davant la Fiscalia contra Luis Rubiales pel petó forçat a la final del Mundial de futbol. Segons ha avançat Eldiario.es, la jugadora va formalitzar la denúncia aquest dimarts i va declarar a la seu de la Fiscalia General de l'Estat.

En un primer moment, La Fiscalia de l'Audiència Nacional va obrir diligències preprocessals el 28 d'agost en relació amb aquest fet, ja que considerava que podia ser constitutiu d'un delicte d'agressió sexual. En aquest mateix decret, la tinent fiscal, Marta Durántez, anunciava que es dirigiria a la futbolista per oferir-li emprendre accions legals.

Durántez ho justificava després de conèixer les declaracions públiques d'Hermoso en què la futbolista deixava clar que el petó no va ser en cap cas consentit i que es va sentir "víctima d'una agressió".

La declaració d'Hermoso era un requisit indispensable perquè la Fiscalia actués contra Rubiales a través d'una querella, i ja ha anunciat que la presentarà "al més aviat possible". Ho farà davant l'Audiència Nacional, ja que els fets que han portat a la suspensió del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol per part de la FIFA van passar fora de l'estat espanyol.

La denúncia d'Hermoso obre, doncs, un nou escenari i dona pas a la via penal.
 

Cronologia dels fets

Rubiales està suspès del càrrec provisionalment, però no se'l va poder inhabilitar perquè el Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) va considerar que el petó no consentit era "infracció greu" i no "molt greu".

Després dels fets, que van passar el 20 d'agost durant l'entrega de les medalles prèvia a aixecar la copa, Hermoso va afirmar en un directe a Instagram que el petó no li havia agradat. "I jo què hi podia fer? A mi no m'ha agradat, el petó", va afirmar.

Davant l'onada de crítiques, Rubiales es va defensar al·legant que no n'hi havia per a tant, però la pressió el va portar a emetre el que volia que fossin unes disculpes. "Segurament m'he equivocat, ho he de reconèixer. En un moment de màxima efusivitat, sense cap mala intenció, sense cap mala fe, va passar el que va passar, de manera molt espontània", va afirmar.

Criticat des del primer moment pel govern espanyol, la pressió sobre Rubiales va augmentar i, quan ja es donava per fet que dimitiria, va comparèixer per anunciar just el contrari. I no només això, sinó que es va atrinxerar amb un discurs reaccionari contra el feminisme. Es va declarar víctima d'una "cacera" i va parlar de petó "consentit, mutu i eufòric". "No hi ha desig i no hi ha posició de domini", va manifestar.

Aquell mateix dia Jennifer Hermoso va publicar un comunicat desmentint les declaracions de Rubiales en què afimava que es va sentir "vulnerable i víctima d'una agressió" i definia el petó com "un acte impulsiu, masclista, fora de lloc i sense cap mena de consentiment per part meva".

 

"No estàs sola"

La ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, ha estat una de les primeres dirigents polítiques que ha donat suport a Hermoso. A través de la xarxa social X, anteriorment coneguda com a Twitter, Montero ha afirmat: "Jenni Hermoso, no estàs sola. Som milions amb tu".

També la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, s'ha expressat a la mateixa xarxa social assegurant que Hermoso "ha fet el pas que exigeix la llei penal per investigar i jutjar el fet".

Segons Rosell, "ara és l'Estat el que ha d'estar a l'altura. I ho estarà". La delegada del govern espanyol ha afegit que "tenim les lleis necessàries i una fiscalia que ha demostrat el seu compromís amb la igualtat i contra la violència masclista".

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualMundial FemeníLuis Rubiales
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut