La manifestació d'estudiants contra el genocidi palestí talla la Gran Via de Barcelona

Protesta d'estudiants a Barcelona per demanar a govern i institucions trencar amb Israel

Un grup d'activistes pro-Palestina s'han tancat aquest matí a la seu d'ACCIÓ i durant el desallotjament hi ha hagut cops de porra dels Mossos

Actualitzat

Jornada de mobilitzacions d'estudiants i activistes en solidaritat amb Palestina, per reclamar al govern i les institucions que trenquin relacions amb Israel i els organismes que donin suport a la invasió de la Franja de Gaza.

Els estudiants de la UB i de la UAB s'han afegit a la jornada de vaga i mobilitzacions i han convocat una manifestació. El cap de la manifestació ha sortit al migdia de la plaça Universitat, davant de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona on fa dies que acampen els estudiants de la Central.

Els estudiants s'han desplaçat en direcció a la plaça Catalunya, on han arribat més manifestants de la UPC i de la UAB. La idea era donar suport als activistes que han ocupat aquest matí la seu d'ACCIÓ de la Generalitat i han estat dissolts a cops de porra pels antiavalots dels Mossos d'Esquadra. Finalment, els activistes concentrats als Jardinets de Gràcia han decidit unir-se a la manifestació d'estudiants.

Arnau, portaveu de la manifestació d'estudiants, ha apuntat que s'ha comunicat al rectorat de la UB una llista de 5 empreses i més de 5 universitats israelianes que consideren que "col·laboren amb el genocidi del poble palestí" i amb les quals volen que la universitat i les  administracions suspenguin relacions.

Els antiavalots han dissolt amb cops de porra la concentració davant les oficines d'ACCIÓ (3Cat)

Activistes desallotjats a cops de porra

Els agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra han dissolt amb cops de porra els activistes favorables a la causa palestina que han ocupat la seu d'ACCIÓ, l'agència per la competitivitat del govern, al centre de Barcelona, per protestar contra les relacions d'empreses catalanes amb Israel.

Mentre feien una performance a la porta de les oficines, els Mossos han interromput l'acte per dissoldre la concentració.

Els Mossos s'han situat a l'entrada de les oficines de la Generalitat, tot i que els activistes no han marxat. Una desena d'activistes que eren a l'interior i que es resistien han estat finalment desallotjats.

Els agents han actuat quan s'estava fent una acció davant les oficines (3Cat)

Protesta a la seu d'ACCIÓ

La coalició Prou Complicitat amb Israel i altres organitzacions solidàries amb Palestina que han entrat a mig matí a la seu d'ACCIÓ reclamaven "mesures urgents i concretes per part de la Generalitat perquè s'acabi la impunitat d'Israel i, en concret, que tanqui l'oficina d'Acció a Tel-Aviv, oberta des del 2015", ha explicat a TV3 la portaveu Alys Samson Estapé.

Unes 200 persones han entrat a la seu amb pancartes i cridant consignes per demanar que la Generalitat "posi fi a les relacions econòmiques i diplomàtiques" i "deixi de reprimir les persones solidàries amb el poble palestí".

Els activistes han entrat dintre de la seu d'ACCIÓ amb pancartes i cridant consignes (3Cat)

Les furgonetes antiavalots dels Mossos s'han desplegat al voltant de les oficines d'ACCIÓ de la Generalitat als Jardinets de Gràcia. Un primer moment de tensió s'ha viscut quan uns tres o quatre activistes estaven en una porta lateral de l'edifici: els agents antiavalots s'hi han dirigit per dissuadir-los.

Moment de tensió entre els Mossos i un grup d'activistes situats en una porta lateral de les oficines d'ACCIÓ (3Cat)

La jornada de vaga i mobilitzacions coincideix amb el 76è aniversari de la Nakba (que significa desastre, en àrab), que rememora la primera gran onada de refugiats palestins que es va produir el 1948 durant la primera guerra d'Israel.

Desplegament de furgonetes antiavalots dels Mossos d'Esquadra als Jardinets de Gràcia davant de la seu d'ACCIÓ (3Cat)

La jornada de vaga i protesta d'universitaris en defensa de Palestina i per reclamar que les universitats catalanes trenquin relacions i col·laboracions amb Israel ha afectat les classes de diferents facultats de la UB. El seguiment de la vaga és del 100% a l'edifici històric, on hi ha les facultats de Matemàtiques i Informàtica i Filologia i Comunicació, i a la seu del Raval, on hi ha les de Filosofia i Geografia i Història. En aquestes facultats la universitat ha suspès l'activitat acadèmica. A les 15 facultats restants de la UB hi ha normalitat lectiva.

 

Mobilització dels estudiants de la UAB i la UB

Els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han bloquejat a primera hora dos dels accessos als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) al campus universitari, amb motiu de la vaga d'estudiants en defensa de Palestina, convocada per a aquest dimecres.

La cinquantena d'estudiants que han acampat aquesta nit a la plaça Cívica de la Universitat Autònoma (UAB) en suport de Palestina, a primera hora han tallat els accessos cap als trens amb taules i cadires.

Els estudiants acampats han preparat durant la nit la jornada de vaga i manifestació d'aquest dimecres (ACN)

Durant la nit han preparat la jornada de vaga convocada per a aquest dimecres contra la invasió de Gaza. Els estudiants de la UB també han començat les mobilitzacions a primera hora.

Els acampats a la UAB s'han desplaçat a Barcelona, per participar en la manifestació de la plaça de la Universitat.

La mobilització reclama, ha dit Laura Pinyol, portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC-UAB), que les universitats trenquin els vincles amb Israel.

"La vaga és per demostrar el rebuig de la comunitat educativa a Israel i al genocidi que està perpetuant envers el poble palestí i sobretot per pressionar les universitats perquè trenquin relacions i vincles amb les institucions israelianes."

El sindicat ha anunciat que el 30 de maig presentaran les seves demandes al claustre de la UAB.

 

ARXIVAT A:
Drets humansUniversitatIsraelPalestina
Anar al contingut