Una imatge del camp del Pla del Bonaire de Terrassa, amb pegats i forats a la gespa
Una imatge del camp del Pla del Bonaire de Terrassa, amb pegats i forats a la gespa (Adrián Arroyo / Ràdio Sabadell)
Futbol català

El Terrassa vol eliminar part del seu futbol base i les famílies es mobilitzen

El club egarenc ha hagut d'utilitzar, en els últims anys, altres camps a part de l'Olímpic per encabir-hi els més de cinquanta equips de què disposa. El mal estat d'aquests recintes, argumenta el Terrassa, fa que hagi decidit només utilitzar l'Olímpic i reduir equips

Redacció Esport3Actualitzat

Un grup de pares i mares de jugadors del futbol base del Terrassa FC han començat a mobilitzar-se davant la previsió que el club egarenc retiri diversos equips per manca d'instal·lacions on disputar els seus partits. En concret, denuncien que "uns tres-cents nens i nenes, alguns de nou anys o menys, es troben al carrer sense previ avís per buscar-los un altre club" i asseguren que el Terrassa FC i el consistori egarenc s'acusen mútuament de la responsabilitat en aquesta situació.

Dani Olmo, jugant amb alumnes del seu campus al camp del Pla del Bonaire
El futbolista terrassenc Dani Olmo ha organitzat el seu campus al camp del Pla del Bonaire (Canal Terrassa)

El Terrassa té una cinquantena llarga d'equips de base, entre masculins i femenins. Donat que no hi ha espai ni temps material perquè tots puguin entrenar-se i jugar a l'Estadi Olímpic, el club ha utilitzat altres recintes de la ciutat, però en els últims anys s'ha trobat amb diversos maldecaps. El 2021, va renunciar a jugar partits oficials al remodelat camp de Les Fonts, perquè, si bé s'hi va instal·lar una gespa artificial d'última generació, la instal·lació s'havia començat a utilitzar sense construir-hi vestidors ni serveis bàsics per als esportistes. Ara, però, les famílies dels jugadors del Terrassa expliquen que el camp ja reuneix tots els requisits mínims, però que el club no s'ha reunit encara amb l'Ajuntament per acordar-ne la reutilització.

Una imatge d'un partit del primer equip del Terrassa FC aquesta temporada a l'Olímpic
Una imatge d'un partit del primer equip del Terrassa FC aquesta temporada a l'Olímpic (Terrassa FC)

Ara, un bon nombre d'equips del Terrassa juguen al camp del Pla del Bonaire, però el manteniment de la instal·lació ha generat moltes queixes entre els usuaris. Denuncien el desgast extrem de la gespa artificial, el mal estat de conservació de les graderies o la manca d'altres serveis bàsics. Unes fotografies del periodista de Ràdio Sabadell Adrián Arroyo, preses al mes de març, ho posen de manifest.

L'Ajuntament de Terrassa, a través de la seva regidora d'esports, la nedadora Sarai Gascón, ha argumentat que la instal·lació del Pla del Bonaire no és municipal, sinó que és de titularitat i competència de la Generalitat, i que, per tant, correspondria a la Secretaria General de l'Esport millorar la instal·lació. Enmig d'aquest llançament mutu de plats pel cap, el Terrassa FC ha decidit, també, renunciar a usar aquest recinte.

Les famílies dels jugadors del Terrassa que temen quedar-se fora del club demanen una solució "perquè els nostres fills puguin continuar veient l'esport com una cosa sana, i no amb la tristesa que tenen des que s'han assabentat de la decisió del club". Segons els denunciants, que asseguren que estan disposats a continuar al Pla del Bonaire tot i les deficiències del camp, els jugadors no poden sotmetre's a períodes de prova amb altres clubs si el Terrassa FC no els ho permet, "i les jornades de portes obertes dels altres clubs són ara. Els nostres fills i filles es quedaran sense club on jugar."
Anar al contingut