Vol que Luis Rubiales sigui citat a declarar com a investigat pel petó forçat a la jugadora de la selecció (Eduardo Parra/Europa Press)
Futbol

Luis Rubiales renuncia a la presidència de la Reial Federació Espanyola de Futbol

El petó forçat a Jennifer Hermoso fa que deixi també el seu càrrec com a vicepresident de la UEFA

Redacció Esport3Actualitzat

Luis Rubiales ha anunciat, amb un comunicat a les xarxes, que renuncia al càrrec de la Reial Federació Espanyola de Futbol després de l'episodi del petó forçat a Jennifer Hermoso en la celebració del Mundial femení.

El mandatari, que estava suspès per la FIFA durant 90 dies, ha explicat que ja ha comunicat al president en funcions, Pedro Rocha, la seva dimissió. A més, també ha manifestat que deixa el seu càrrec de vicepresident de la UEFA.

 

Tot i això, Rubiales continua ferm en la seva postura i ha escrit literalment que té "fe en la veritat" i que farà "tot el que estigui al seu abast" perquè la veritat prevalgui.


Rubiales ha constatat que després de la suspensió aprovada per la FIFA i la resta de procediments que té oberts no podria tornar al càrrec, i admet que aferrar-s'hi no aportaria "res positiu". Afegeix que "hi ha poders fàctics que impediran" la seva tornada.

Instants abans d'emetre el comunicat, Rubiales havia anunciat les seves intencions i n'havia explicat els motius.

"M'estimo molt les seves filles i elles també m'estimen molt. Sobre la meva dimissió? Dimitiré. No puc continuar al càrrec. He parlat amb els meu pare i amb les meves filles, també amb alguns amics propers, i m'han dit que ara m'he de centrar en la meva dignitat i en continuar amb la meva vida. Si no, faràs mal a la gent i a l'esport que estimes. No és només una qüestió meva, hi ha terceres parts implicades molt importants. En aquesta situació, és la decisió més intel·ligent i allò que he de fer."


Querella de la fiscalia i més pressió

L'enrocament de Luís Rubiales s'havia anat fent cada cop més insostenibles en els últims dies. Aquesta setmana, la Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat una querella pel petó forçat a la campiona del món de futbol Jennifer Hermoso. L'acusen dels delictes d'agressió sexual i coaccions.

Segons l'escrit fet públic per la Fiscalia de l'Audiència Nacional, els delictes que s'imputen al president de la federació de futbol estan previstos als articles 178 i 172 del Codi Penal.

La jugadora va declarar davant la fiscal acompanyada del seu advocat el 5 de setembre i va denunciar que el petó s'havia fet "sense el seu consentiment" i que hi va haver pressions "constants i reiterades" tant a ella com al seu entorn perquè aprovés els fets.

ARXIVAT A:
Luis Rubiales
Anar al contingut