Robatori de pel·lícula a Girona: es fa passar per investigador i s'endú un mapa del 1504

El lladre és un home d'uns 60 anys que va consultar un llibre que contenia un mapa astronòmic d'alt valor a la biblioteca Carles Rahola

RedaccióActualitzat

Un robatori de pel·lícula ha provocat la desaparició d'un mapa astronòmic datat del 1504, d'alt valor, de la biblioteca pública Carles Rahola de Girona. El lladre, un home d'uns 60 anys, ha estat detingut i posat a disposició judicial.

Els Mossos investiguen els fets, que van passar el 17 d'abril. Un home vestit molt elegant va accedir a l'edifici, es va identificar com a investigador sota el nom de Jacques Thierry Hervé, i es va registrar per consultar uns documents restringits només a acadèmics.

Va consultar el llibre que havia demanat, sota vigilància d'un guarda, i quan va acabar el va tornar. Però el vigilant va informar, quan ja havia marxat, que faltava un mapa d'estels que estava inclòs a dins.

El robatori i la manera d'actuar recorden la del lladre francès Maurice Lupin, expert a fer-se passar per altres persones per saquejar museus i cases de subhastes. Un personatge del qual se n'han fet llibres, pel·lícules i sèries.


Hauria robat altres documents històrics

L'home va ser detingut i li van trobar altres documents històrics que presumptament, abans, hauria sostret d'altres llocs. De fet, constava que amb aquest nom havia consultat més fons restringits de biblioteques de Catalunya.

El cas està sota secret de sumari i no se'n sap cap més detall, però les càmeres de seguretat de la biblioteca van enregistrar la seva imatge. La investigació està en mans de la Unitat Central de Patrimoni Històric dels Mossos, que investiguen si el nom amb què es va registrar el suposat lladre és la seva identitat real o no.

El Departament de Cultura no ha volgut fer declaracions, però assegura que els protocols van funcionar perquè el robatori es va detectar i denunciar de seguida. 

 

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut