Barcelona

Reccions dels partits catalans al corredor mediterrani

En nom del PSC, el president del seu grup parlamentari, Joaquim Nadal, ha assegurat que la decisió d'avui "corregeix una anomalia del passat", i en aquest punt ha retret a PP i CiU que excloguessin aquest projecte dels pressupostos de l'Estat durant l'etapa de govern del PP. Tot i això, Nadal ha subratllat que no era dia "per a greuges", ha reivindicat l'aposta del govern de Pasqual Maragall per aquest eix de comunicacions i ha recordat que el corredor mediterrani està "a mitges" i no "s'ha inventat de nou", a diferència d'altres.

RedaccióActualitzat
En nom del PSC, el president del grup parlamentari, Joaquim Nadal, ha assegurat que la decisió d'avui "corregeix una anomalia del passat", i en aquest punt ha retret a PP i CiU que excloguessin aquest projecte dels pressupostos de l'Estat durant l'etapa de govern del PP.

Tot i això, Nadal ha subratllat que no era dia "per a greuges", ha reivindicat l'aposta del govern de Pasqual Maragall per aquest eix de comunicacions i ha recordat que el corredor mediterrani està "a mitges", i que no "s'ha inventat de nou", a diferència d'altres.

De la seva banda, el president d'ERC, Oriol Junqueras, no ha amagat la seva "preocupació" pel fet que el corredor atlàntic i el central, encara que sigui a mitges, també es considerin prioritaris.

Tot i això, ha celebrat que la CE "hagi imposat les seves bones pràctiques econòmiques" als criteris del "nacionalisme" espanyol. "Estem molt satisfets que el sentit comú europeu s'imposi a l'estat espanyol", ha remarcat Junqueras, que ha coincidit amb els altres partits que "queda molta feina per fer".

De la seva banda, el diputat d'ICV-EUiA i exconseller Salvador Milà s'ha felicitat per la decisió de la CE, però ha lamentat que durant tots aquests anys Espanya hagi invertit els fons de cohesió en autopistes i autovies, descuidant el transport ferroviari.

Minuts abans de conèixer la decisió de la CE , el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha replicat al PSC que no és el moment de discutir quin partit ha apostat més per aquesta infraestructura. Duran ha celebrat que si es confirma la decisió suposarà trencar amb la radialitat de les infraestructures a l'estat espanyol. Per primera vegada, ha dit, s'afavoriria una infraestructura que va en contra d'aquesta concepció i es faria, ha dit, tenint en compte criteris de valor afegit i de creació de riquesa, i no pas polítics.

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha garantit aquest dimecres que el futur govern del PP a Espanya prioritzarà l'execució del corredor mediterrani. "Rajoy ha apostat clarament pel corredor, i estic convençuda que el govern del PP, si ens donen suport el 20-N, tindrà com a eix prioritari el desenvolupament, l'impuls i l'execució del corredor mediterrani i totes les infraestructures connectades, com els accessos al Port de Barcelona, perquè aquesta sigui una realitat al més aviat possible".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut