Barcelona

Porcs senglars pasturen pels carrers de Barcelona

El paisatge urbà de la zona de la Vall d'Hebron té una particularitat respecte a la resta de la ciutat. Des de fa uns dies, els veïns conviuen amb porcs senglars. El que en principi era una curiositat es podria convertir en un autèntic problema. I és que, en els últims anys, la població d'aquests animals ha crescut considerablement. Atrets pel menjar que els donen els veïns, els senglars baixen a la via urbana. La Conselleria de Medi Ambient ha reconegut que cal extremar la prudència perquè són animals salvatges.

Actualitzat
En un principi eren només un quants exemplars però ara ja són ramats sencers. Cap a les vuit del vespre, baixen de la muntanya i es passegen pels descampats i els parcs dels barris de Montbau i Canyelles.

Els veïns confessen que són responsables que els animals baixin, ja que els donen bons àpats: pa, fruita madura, patates... Alguns ciutadans titllen aquesta situació de curiosa o divertida però d'altres, més reticents, creuen que no és positiu que animals salvatges s'apropin tan a zones urbanes.

Aquest és un problema ecològic i també social. Els animals es domestiquen i deixen de buscar aliment per si sols i, a més, poden provocar accidents de trànsit. No hi ha constància d'atacs a persones, però cal recordar que són animals salvatges i que les seves reaccions poden ser imprevisibles.
Anar al contingut