El presentador Ígor Kiríl·lov, fotografiat l'any 2015

Mor Ígor Kiríl·lov, el rostre i la veu de la Unió Soviètica

Tot i no estar format com a periodista, va ser el presentador de l'informatiu diari "Vremia" durant 20 anys i va explicar els fets mes destacats de l'URSS fins a pràcticament la seva dissolució

Actualitzat

Quan els soviètics seguien per televisió el llançament de l'Sputnik, el vol de Iuri Gagarin, les desfilades militars a la plaça Roja de Moscou o els enterraments dels líders al Kremlin, qui els ho explicava era Ígor Kiríl·lov.

La veu i el rostre de la Unió Soviètica, presentador durant 20 anys del programa informatiu diari "Vremia" (Temps), ha mort als 89 anys d'edat a Moscou, la ciutat on va néixer.

Curiosament, Kiríl·lov no era periodista, sinó actor. Va estudiar teatre a Moscou fins que, a finals dels anys 50, va ser escollit com a anunciant de les notícies.

Precisament la seva manca de formació periodística el va anar apartant progressivament de la primera línia mediàtica, a mesura que la posició de presentador de les notícies era duta a terme per periodistes, i no part per anunciants.

Vladímir Putin va atorgar a Kiríl·lov l'Ordre d'Honor russa (CC Kremlin)

La desaparició gradual de Kiríl·lov va coincidir amb la pèrdua de pes específic de la Unió Soviètica. Kiríl·lov es va retirar de la pantalla l'any 1989; la Unió Soviètica es desintegrava dos anys després.

En el record dels soviètics quedarà la manera de fer pausada i calmada que tenia Kiríl·lov, una de les veus més famoses de l'URSS.

ARXIVAT A:
TelevisióRússia
Anar al contingut