Lombok, Indonèsia

Milers d'evacuats a les illes d'Indonèsia després del terratrèmol de Lombok

Els turistes de la zona es concentren a l'aeroport de Mataram per agafar un avió

Actualitzat

El segon terratrèmol de Lombok en una setmana ha causat almenys 98 morts i hi ha més de 230 persones ferides. Les autoritats estan evacuant els 900 turistes que hi ha a les illes veïnes Guili, tres petites illes situades al nord-oest de l'illa de Lombok.

Però a Lombok, a l'aeroport de Mataram, s'estan concentrant els estrangers que volen marxar de l'illa. Les autoritats estan organitzant els viatgers per nacionalitats a mesura que van arribant per poder embarcar en un avió que els tregui de la zona i els de la Unió Europea van junts.

 

 

Segons fonts de l'ambaixada espanyola a Indonèsia hi ha uns 150 espanyols afectats pel terratrèmol i s'ha pogut contactar amb tots.


El compte de Twitter de l'ambaixada informa dels passos a seguir per a la evacuació des de Guili i Lombok i demana que els viatgers que tenen previst anar a aquesta zona d'Indonèsia estiguin atents a les indicacions a través del seu correu electrònic.

 

 

També ha obert un compte de WhatsApp pels viatgers que estan a Guili i Lombok i els indica que a l'aeroport de Mataram trobaran un punt d'informació per als membres de la Unió Europea.

Segons l'ambaixada espanyola, una altra via per sortir de l'illa és amb un ferry que connecta Lombok amb Bali. En un primer moment s'havia suspès el servei però, segons infroma torna a estar operatiu.

 

Evacuació de les illes Guili

A les tres petites illes Guili - Air, Meno i Trawangan-, hi havia un miler de turistes estrangers i indonesis que han estat evacuats de forma gradual en barques.

 

 

Un cop a Lombok, els turistes són traslladats fins a l'aeroport, segons l'ambaixada espanyola.

 

Els taxis són escassos i els turistes decideixen anar a peu, carregats de motxilles i maletes pels carrers, o en tot tipus de vehicles.

 

 

Rescat i ajuda

Els militars indonesis, que s'han desplegat per gestionar la situació, han enviat un vaixell amb ajuda mèdica i subministraments de primera necessitat per donar suport logístic als equips d'emergència de l'illa.

Els equips de rescat continuen treballant i encara busquen supervivents entre la runa. Tampoc es descarta trobar més víctimes mortals.

La destrucció dels edificis s'estén arreu de la zona afectada pel tremolor.

El caos de les persones que fugen de casa seva, dels edificis destruïts, s'afegeix al dels viatgers que volen abandonar l'illa i converteixen els carrers en riuades de vehicles i persones.

L'electricitat i les comunicacions han quedat tallades en algunes zones.

 

 

Les víctimes mortals eren habitants locals. També hi ha hagut dues morts a l'illa de Bali, on el terratrèmol també es va fer sentir. De moment, entre les víctimes no hi ha cap estranger.

 

 

Les autoritats han obligat milers de persones a abandonar els edificis per buscar refugi a l'aire lliure i evitar noves víctimes amb les rèpliques. Els veïns intenten recuperar de les seves cases tot el que poden. Centenar de famílies s'han quedat sense casa.

 

 

Els ferits es concentres a l'exterior de l'hospital de Lombok, al carrer o a l'aeroport.

 

 

 

ARXIVAT A:
Turisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut