Girona

Mig miler de persones protesten a Girona per la detenció de Núria Pòrtulas

La detenció de Núria Pòrtulas està provocant mobilitzacions a Girona. La jove de 26 anys va ser arrestada per suposada relació amb un pres anarquista pendent d'extradició a Itàlia i se li està aplicant la llei antiterrorista. Mig miler de persones han sortit al carrer a Girona per protestar contra la seva situació. Els manifestants, la majoria joves, portaven una gran pancarta en què es podia llegir "Prou repressió ja, Núria lliure", i han cridat consignes contra la Conselleria d'Interior i la decisió del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz de decretar l'ingrés a la presó incondicional per a la jove.

Actualitzat
La protesta ha reunit gent de diversos sectors, des del moviment okupa fins als escoltes, on la Núria feia de monitora. Els manifestants s’han concentrat davant la seu de la subdelegació de govern a Girona i han recorregut la ciutat fins a l’edifici dels jutjats. Alguns membres del col·lectiu okupa han aprofitat l'ocasió per distribuir un comunicat en què denuncien "la brutalitat policial" dels agents que van detenir la noia el 7 de febrer passat.

La detenció de Núria Pòrtulas va tenir lloc la matinada de dimecres a la casa okupa en què vivia, al barri de Pont Major de Girona. Durant l’arrest, els Mossos d'Esquadra li van confiscar l'agenda, en la qual apareixen dades sobre les conselleries de Justícia i Treball de la Generalitat i una tercera institució pública. A l'interrogatori la detinguda ha declarat que les dades són antigues i que les guardava de l'època en què buscava feina. Tot i això, la policia assegura que entre els papers s'especificava que a la porta d’entrada d’un edifici hi havia un guàrdia de seguretat, fet que els fa pensar que podia reunir informació per atacar aquestes seus.

Manifestació a la seu d’ICV

Aquesta és la segona protesta després de la que va tenir lloc el mateix dimecres a la tarda amb una concentració que va reunir al voltant de 150 persones i que va començar davant de la seu d’ICV a Girona. D’aquesta manera volien criticar la postura de la Conselleria d'Interior que comanda Joan Saura. Durant la marxa els manifestants van cridar lemes i consignes en contra de la llei antiterrorista, per la llibertat de la detinguda i en contra del conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut