Més de 40 morts quan agafaven el combustible d'un camió bolcat que ha explotat a Libèria

Hi ha una vuitantena de ferits i les autoritats avisen que el nombre de víctimes mortals pot ser més alt, perquè molts dels ferits tenen cremades greus

Virgínia Arqué Nueno

Més de 40 persones han mort i 83 han quedat ferides a Totota, a 130 quilòmetres al nord-est de Monròvia, la capital de Libèria, per l'explosió d'un camió cisterna carregat de combustible.

Els fets van passar dimarts a la nit, quan el vehicle va tenir un accident, va quedar bolcat a la carretera i va començar a perdre el combustible. Desenes de persones es van acostar al camió per recollir la benzina que en sortia, quan el vehicle va explotar.

Segons el ministre de Salut liberià, Francis Kateh, el nombre de víctimes mortals pot ser molt més alt, perquè molts dels ferits tenen cremades greus. Entre aquests ferits hi ha una dona embarassada i tres nens petits.

Alguns testimonis han explicat que hi havia molta gent al voltant del camió quan va explotar, que van quedar atrapades per les flames:

"Quan el camió va bolcar va venir molta gent de tota la ciutat. Alguns només miraven com queia el combustible, però d'altres portaven contenidors per recollir la benzina. De cop, el camió es va incendiar i la gent va començar a córrer precipitadament. Molta gent no va poder fugir de l'explosió."

Les imatges prèvies a l'explosió confirmen que hi havia desenes de persones al voltant del camió:


El president de Libèria, George Weah, ha expressat el seu condol i "profunda compassió" als familiars de les víctimes i ha ordenat reforçar els serveis sanitaris per atendre els ferits. També la Creu Roja i altres institucions estan col·laborant amb els equips mèdics per mirar de salvar el màxim de vides possible.

Weah ha fet una crida a la població per ajudar els familiars de les víctimes després de veure les imatges de l'explosió, que, ha reconegut, són d'una gran duresa.

Les autoritats estan fent un recompte porta a porta de veïns desapareguts, per mirar d'avaluar el nombre de víctimes real i poder-les identificar, tot i que moltes han quedat calcinades.

La policia investiga les causes de l'explosió. Alguns testimonis apunten que "molta gent havia pujat al camió per agafar-ne combustible"." Alguns portaven barres de ferro i picaven contra la cisterna perquè en sortís la benzina, abans que explotés", expliquen.

"El conductor del camió va avisar la gent que no hi pugessin i que paressin de picar", asseguren alguns testimonis, que confirmen que l'incendi i l'explosió van atrapar desenes de persones. 
 

ARXIVAT A:
Àfrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut