Barcelona

Mas repta el PSC a exigir responsabilitats al govern espanyol per una actuació "lamentable"

El torn de rèpliques en la sessió de la diputació permanent ha tingut com a protagonista el president de CiU, Artur Mas, que ha reptat el PSC a sumar-se a la resta de partits catalans per demanar responsabilitats al govern espanyol pel caos de divendres a l'aeroport del Prat. Mas ha dit que aquesta serà la vara per mesurar "si estan fent un bon servei al país" i si anteposen els interessos de Catalunya als del partit. Mas també ha criticat que els afectats "no hagin pogut escoltar la veu del seu president", i ha apuntat que si Maragall hagués "actuat de veritat, no se l'hauria de justificar tant". Tota l'oposició ha criticat "la invisibilitat" del govern en la crisi i que no hagi exigit responsabilitats a Madrid.

Actualitzat

El president de CiU ha descartat demanar responsabilitats a "ningú que no tingui competències directes", i ha admès que la Generalitat no té competència "legal" en el col·lapse de l'aeroport. Però Mas ha instat el PSC a estar de part seva quan s'exigeixin responsabilitats a Madrid, i ha afirmat que els socialistes catalans "hauran de donar la cara del tot i per tot".

De tota manera, el líder de CiU ha criticat l'actuació del govern de la Generalitat, perquè "tot el que passa a Catalunya és responsabilitat o corresponsabilitat de la Generalitat", i aquesta "ha fallat". Mas ha instat els consellers a posar-se "a la pell dels afectats per comprovar si la gent ha notat que el govern del seu país era al seu costat". També ha acusat l'executiu català de perdre "més temps tapant les carències" de Madrid que "defensant els interessos dels catalans".

El dirigent nacionalista ha carregat especialment contra el govern central i ha dit que la seva actuació ha estat "absolutament lamentable", perquè "ens han tractat com si fóssim una província ultraperifèrica".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut