Tarragona

Mas, escridassat per unes retallades que per ell són "un sacrifici però també una inversió"

Quan està a punt de complir els 100 primers dies del govern, Artur Mas ha defensat les fortes retallades que ha de portar a terme per reduir el dèficit. Mas, en resposta a les valoracions negatives que els partits de l'oposició feien del seu govern, ha assegurat que "algú ha de fer la feina, i l'ha de fer bé". El president català ha admès que ara les retallades són "un sacrifici", però ha afegit que "també són una inversió". Tot plegat, a Tarragona, on Mas ha estat escridassat.

Actualitzat
Unes 200 persones esperaven el president català, Artur Mas, a la plaça de la Font de Tarragona, persones que el van rebre amb crits i pancartes contra la retallada prevista a l'Hospital Joan XXIII. Abans, Mas s'havia reunit amb l'alcalde de la ciutat, el socialista Fèlix Ballesteros.

La protesta es va repetir poc després al moll, on Mas presentava la candidata de Convergència i Unió a l'alcaldia de Tarragona, Victòria Forns. El líder de CiU va haver d'entrar al míting per una porta lateral. A l'interior, i amb les protestes de fons, Mas va defensar una vegada més la necessitat de les retallades.

I és que, des de l'oposició, aquest dilluns ja es valoraven negativament els primers 100 dies del nou govern. Els més crítics amb la seva gestió van ser els representants dels grups que van formar el tripartit. Tant el PSC, com ICV i ERC coincideixen a considerar ineficaces les mesures per pal·liar els efectes de la crisi i també coincideixen a veure perillar l'estat del benestar.

Avui, després del Consell Executiu serà el mateix Mas qui valorarà els seus primers 100 dies com a president en una compareixença davant els periodistes. Mentrestant, el portaveu Oriol Pujol, de CiU, ja ha avançat que liquidant el tripartit es va fer un gran pas endavant.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut