Barcelona

El PSC li posa a Mas un 4 sobre 10 perquè ha començat a "desmantellar l'estat del benestar"

Quan falten dos dies per complir-se els 100 primers dies del govern d'Artur Mas, a les direccions dels partits catalans ja s'ha analitzat aquest primer període de balanç de tot executiu. Pel principal grup de l'oposició la situació ara és pitjor que quan CiU va arribar al govern Des de les direccions de la resta de partits també se'n fa una valoració negativa. El Partit Popular qualifica l'inici de mandat de decebedor, Iniciativa considera que el govern no té sensibilitat social i Esquerra diu que l'executiu està desorientat i improvisa.

Actualitzat
El PSC considera decebedors els primers 100 dies de govern de CiU. El cap de l'oposició, Joaquim Nadal, des del Parlament, li ha posat un 4 sobre 10 perquè considera que "hi ha més alarma i menys crèdit", però també perquè sota el seu punt de vista ha començat el "desmantellament de l'estat del benestar" a Catalunya. El PSC també considera que l'executiu d'Artur Mas no ha fet res per sortir de la crisi. Nadal ha afegit que Mas es pensa que encara viu en l'època de Jordi Pujol i no és conscient que el país ha canviat molt.

PP: "No hi ha res a celebrar"


Per la seva banda, Alícia Sánchez-Camacho, del PP, ha assegurat que veu Mas més capficat pel què diran que pel què farà. "Quan no hi ha contingut ni res a celebrar", ha afirmat la presidenta dels populars catalans, Mas s'està preocupant "per celebrar aquests cent dies de govern que no pas per exercir com a govern real".

ICV: "Nul·la sensibilitat social"

Des d'Iniciativa, Joan Herrera ha fet la valoració més dura d'aquests cent dies. Herrera ha parlat de "nul·la sensibilitat social". En la mateixa línia que el PSC, el líder ecosocialista també ha assegurat que Mas "està protagonitzant el pitjor atac a l'estat del benestar que hem patit mai".

ERC veu una escletxa entre Mas i Duran


Joan Puigcercós, líder d'Esquerra Republicana, veu una escletxa entre el president i Josep Antoni Duran i Lleida. Puigcercós s'ha preguntat si "el senyor Mas no sap el que fa el senyor Duran a Madrid".

SI: "S'ha constatat el fracàs"

Uriel Bertran, de Solidaritat, ha posat com a prova que s'ha constatat el fracàs de l'actual govern les xifres de l'atur acabades de publicar. Bertran ha recordat que ha pujat de més de 8.000 persones i que Mas va prometre reduir-lo a la meitat.

C'S: "Com pitjor, millor"

Des de Ciutadans per Catalunya, Jordi Cañas ha assegurat que pel president Mas, "com pitjor estigui la situació econòmica" millor, perquè té "més armes per desenvolupar el discurs d'enfrontament amb el conjunt d'Espanya".

CiU: "El tripartit ja és història"

En canvi, i com no podia ser d'una altra manera CiU, fa un balanç radicalment diferent. Oriol Pujol considera que el principal mèrit del govern Mas és haver enterrat els governs de Maragall i Montilla. "Ja podem posar de manifest que la gent ha percebut aquest canvi", ha afirmat, per afegir després que "el tripartit ja és història".

El president de la Generalitat farà un doble balanç d'aquests cent dies de govern aquest dimarts i dimecres. Demà serà ell mateix qui oferirà la roda de premsa posterior al Consell Executiu de cada dimarts, i dimecres al vespre pronunciarà una conferència.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut