El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska

Marlaska destitueix el cap de la lluita antiterrorista de la Policia Nacional

El ministre continua la seva renovació de la cúpula policial i també cessa el cap superior de la Policia Nacionala Navarra

Actualitzat

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha destituït aquest dimarts el cap d'Informació de la Policia, Germán Rodríguez Castiñeira, i el cap superior de Policia de Navarra, Daniel Rodríguez López, després de sortir a la llum que va insultar diversos polítics d'esquerres a través d'un compte anònim de Twitter. Rodríguez López ha dimitit abans que li comuniquessin la seva destitució.

Rodríguez Castiñeira és el comissari general d'Informació i, per tant, fins ara el màxim responsable de la lluita antiterrorista. Va ser nomenat per l'exministre popular Juan Ignacio Zoido.

Marlaska ha nomenat per substituir-lo Eugenio Pereiro Blanco nou comissari general d'Informació i Juan Enrique Taborda López, nou comissari general d'Estrangeria i Fronteres i que fins ara era cap de la divisió de Documentació.

Fonts pròximes han apuntat que Castiñeira tenia importants desavinences amb la secretària d'Estat de Seguretat, Ana Botella. Segons les mateixes fonts, el ministre hauria tingut en compte en la seva decisió, la bona relació que Castiñeira té amb Enrique García Castaño, "el Gordo", investigat pel cas Tàndem pel qual el comissari José Manuel Villarejo està a la presó.

En una nota, Interior ha informat també que destitueix el cap superior de Balears, Antonio Jarabo de la Peña.

 

Renovació cúpula policial

Aquests nomenaments se sumen als que ja va anunciar dilluns. El de la comissària principal Eulalia González Peña, nova subdirectora general del Gabinet Tècnic i que es converteix en la segona dona a la cúpula del cos.

El ministre també ha nomenat Pedro Luis Mélida Lledó com a responsable de la Comissaria General de la Policia Científica, José Manuel Merino Zamora, nou cap superior de la Policia d'Extremadura, i Juan Carlos Hernández Muñoz, cap superior a l'Aragó.

Des que va arribar a Interior, el ministre Marlaska ha recuperat la figura del director adjunt operatiu (DAO) i ha renovat la cúpula de la Policia.

El 17 d'octubre es va rellevar el subdirector del Gabinet Tècnic de la Policia, José Manuel Pérez Pérez, per convidar a un acte qui va ser director de la institució, Juan Cotino, processat per casos de corrupció de la seva etapa com a dirigent a València.

 

 

A l'agost també va destituir el cap de l'UCO de la Guàrdia Civil, el coronel Manuel Sánchez Corbí, per pèrdua de confiança després d'haver-se filtrat un e-mail en què anunciava que s'havia quedat sense diners de la caixa de fons reservats.

 

ARXIVAT A:
Policia NacionalGuàrdia Civil
Anar al contingut