El ja excap de la Policia Nacional a Navarra, Daniel Rodríguez López, en una imatge d'arxiu (EFE)
El ja excap de la Policia Nacional a Navarra, Daniel Rodríguez López, en una imatge d'arxiu (EFE)

Dimiteix el cap de la Policia Nacional a Navarra, que insultava polítics a Twitter

Ha dimitit quan ha sabut que el ministre de l'Interior tenia previst cessar-lo. Va qualificar Colau d'"analfabeta funcional" i Rufián, d'"imbècil patològic"

RedaccióActualitzat

El cap superior de la Policia Nacional a Navarra, Daniel Rodríguez López, ha dimitit aquest dimarts després de publicar-se que feia servir un compte de Twitter anònim per insultar polítics d'esquerra i elogiar el colpista Antonio Tejero.

La informació l'ha feta pública el digital Eldiario.es, que assegura que, amb el compte @polientes16142, anomenat "Daniel", el cap policial ha titllat de "fastigosos" els dirigents de Podem, d'"analfabeta funcional" l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i d'"imbècil patològic" el diputat d'ERC Gabriel Rufián.

Rodríguez López també va fer servir aquest compte per lloar el líder de Vox, Santiago Abascal, que, segons ell, "li tocarà ser el José Antonio d'aquest segle". Després de fer-se pública la informació, el responsable del compte n'han bloquejat l'accés al públic general.

 

Dimissió i cessament

De fet, ha presentat la dimissió quan el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ja havia decidit cessar-lo i ho ha fet abans que aquest cessament fos oficial.

Rodríguez López va arribar a la cúpula policial de Navarra l'any 2012, després de la victòria electoral de Mariano Rajoy, i el govern socialista actual l'havia mantingut fins ara.

Contrast amb el cas Baena

La ràpida resolució d'aquest cas contrasta amb el de Daniel Baena, el responsable de la Guàrdia Civil com a policia judicial a Catalunya, que el febrer va ser acusat d'una actuació similar a Twitter amb un compte anomenat Tácito.

Baena, que és el màxim responsable dels informes judicials que són la base argumental de les acusacions tant del jutjat 13 de Barcelona com del jutge Pablo Llarena del Tribunal Suprem contra els líders independentistes, continua en el seu càrrec.

Més cessaments decidits per Grande-Marlaska

No és l'únic cessament fet públic aquest dimarts pel ministeri que encapçala Grande-Marlaska: també ha cessat Germán Castiñeira, cap d'Informació de la Policia Nacional. Casteiñeira, que encapçalava la lluita antiterrorista, el va nomenar el ministre del govern Rajoy Juan Ignacio Zoido.

Aquests cessaments s'afegeixen a d'altres que ja ha fet fins ara Grande-Marlaska per renovar la cúpula de la policia: per exemple, fa una setmana va haver de plegar José Manuel Pérez Pérez, subdirector del Gabinet Tècnic de la Policia Nacional.

Pérez Pérez va ser cessat per haver convidat a un acte l'exdirector de la Policia Nacional Juan Cotino, processat a València per corrupció.

ARXIVAT A:
PolicialPolicia Nacional
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut