"L'últim concert"? Vuit mesos sense música en directe porten les sales al límit

Razzmatazz, Apolo, Luz de Gas, Sarau i sales de tot Espanya alerten d'un tancament imminent i anuncien un concert en streaming el 18 de novembre

RedaccióActualitzat

Nou crit d'alarma, l'enèsim, de les sales de concerts, un dels sectors més afectats per la pandèmia. Aquest dilluns, molts dels locals s'han llevat amb un interrogant a les persianes. La frase: "L'últim concert?", pintada a Razzmatazz, a la sala Apolo o a Luz de Gas, entre altres a Barcelona; també a Sarau, a Badalona... i així a tot Espanya.

 

Unes persianes que es van abaixar fa prop de vuit mesos a causa de la crisi sanitària. Les sales fa temps que alerten que la situació és catastròfica i que moltes ja no podran tornar a obrir, com ja ha passat amb una quinzena de locals.

Les pèrdues que acumularà el sector fins a final d'any sumaran prop de 120 milions d'euros.

Aquests espais compten amb gairebé 5.000 treballadors directes, la majoria afectats per ERTO des de principis de març, amb un gran nombre de treballadors intermitents, autònoms i pimes que presten servei a l'activitat i amb un extensíssim nombre de músics, tècnics, segells discogràfics, fotògrafs, "bookers", promotors i molts altres professionals afectats pel tancament forçós.

Per això han fet aquesta campanya, que, sota l'etiqueta #ElÚltimoConcierto, torna a reclamar un pla de rescat o la la hibernació de despeses fixes.

 

És l'única manera de poder resistir i continuar oferint música en directe quan la situació sanitària ho permeti i quan la resta dels espais culturals de concurrència pública recuperin la seva activitat.

Per al 18 de novembre, les sales han programat un concert en streaming, que esperen que no sigui l'últim. Es podrà veure de manera gratuïta a partir de les 20.00 al web www.elultimoconcierto.com

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut