L'exèrcit rus s'acarnissa amb les rodalies de la capital, Kíiv, cada cop més encerclada

L'artilleria russa i els bombardejos fan estralls en ciutats com Irpín, Butxa o Txerníhiv

RedaccióActualitzat

Moscou continua amb l'ofensiva en diversos fronts. Les darreres hores, les tropes russes estan colpejant especialment ciutats properes a la capital, com també el front del sud del país

Als afores de Kíiv, l'artilleria russa i els bombardejos hi fan estralls. A Irpín, els habitants abandonen la població a peu i entre les infraestructures derruïdes de la ciutat. Han encabit tot el que han pogut en maletes i motxilles en un nou trajecte penós per fugir dels bombardejos russos i els combats intensos que han deixat la ciutat en ruïnes.

Columna de ciutadans ucraïnesos que surten d'Irpín després dels bombardejos
Columna de ciutadans ucraïnesos que surten d'Irpín després dels bombardejos(Reuters/Agèncja Wyborcza.pl)

Un altre exemple que Moscou intensifica la pressió a Kíiv atacant les localitats de la rodalia és l'estat actual de Butxa. Allà hi ha fileres de vehicles i miren de treure tan ràpidament com poden la gent, especialment els infants.

El maldecap aeri

Al nord-est de la capital, els bombers de Txerníhiv revisen les destrosses de l'aviació russa a la ciutat, on han mort pel cap baix una cinquantena de persones. A la ciutat, forces ucraïneses haurien abatut avions russos.

El sud, on han bombardejat Bila Tserkva, és el front on les tropes continuen més allunyades de Kíiv (Reuters/Serhii Nuzhnenko)

Pel sud, els atacs continuen per ara més allunyats. A uns vuitanta quilòmetres de Kíiv, a Bila Tserkva, la policia ucraïnesa ha mostrat com la ciutat ha estat sotmesa a un intens bombardeig aeri, que ha deixat aquest rastre de destrucció. No s'ha informat del balanç de víctimes.

I és que al cel hi ha el gran maldecap de la guerra per a les tropes del país. Per això el president Volodímir Zelenski insisteix a reclamar a l'OTAN que estableixi una zona d'exclusió aèria, també després de l'atac que ha afectat la central nuclear més gran d'Europa. Davant la negativa fins ara de l'organització en les últimes hores el seu discurs ha estat especialment dur:

"Tota la gent que mori a partir d'ara serà per culpa vostra. Per la vostra feblesa. Per la vostra desunió."

Zelenski ha exhibit a les xarxes que es troba a la seva oficina a la capital davant les informacions de mitjans russos que apunten que podria haver marxat del país.

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut