Les jugadores entrenant durant el Mundial
Les jugadores entrenant durant el Mundial (RFEF)
Futbol

Les exigències de les jugadores per tornar a la selecció espanyola

39 futbolistes, entre elles 21 campiones del món, han comunicat a l'RFEF que no estan disponibles per a la convocatòria

Redacció Esport3Actualitzat

Van anunciar que no tornarien a la selecció fins que no hi hagués canvis estructurals a l'RFEF i ho compliran. 39 jugadores, entre elles 21 campiones del món, han comunicat a l'RFEF que no estan disponibles per a la convocatòria de la cita contra Suècia i Suïssa de la Nations League del 22 i 26 de setembre. Les futbolistes consideren insuficients els canvis que s'han fet a l'organisme federatiu des de la dimissió de Luis Rubiales. 

39 jugadores han emès aquest comunicat en què especifiquen els cincs canvis que volen per tornar a la selecció:

  • Reestructuració de l'organigrama de futbol femení
  • Reestructuració del gabinet de la presidència i Secretaria general
  • Dimissió del president de la RFEF
  • Reestructuració de l'àrea de comunicació i màrqueting
  • Reestructuració de la direcció d'integritat

Només una jugadora mundialista, Athenea del Castillo, no ha firmat el comunicat. La també jugadora del Reial Madrid Claudia Zornoza -que no va poder jugar al Mundial per lesió-, tampoc ha firmat. En el seu cas, però, és perquè aquest mateix divendres ha anunciat la seva retirada internacional.   

La plantada arriba hores abans que la nova seleccionadora espanyola, Montse Tomé, anunciï la seva primera llista. Aquesta tarda a les 16.00 estava prevista la roda de premsa de l'asturiana, però l'RFEF ha acabat cancel·lant la compareixença.

De fet, el seu nomenament com a relleu de Vilda ha generat suspicàcies entre les jugadores i, fins i tot, entre les exjugadores. L'excapitana de la selecció espanyola Vero Boquete ha estat una de les veus més crítiques amb la seva elecció.

No poso en dubte que és una bona entrenadora. Però és la millor que es pot trobar per al millor equip del món? Crec que no. N'hi ha d'altres amb més experiència."

Boquete, reivindicativa en moltes entrevistes, sosté que amb la dimissió de Rubiales s'ha guanyat una batalla contra el masclisme, però alerta que s'està perdent la guerra per aconseguir canvis més generals al món del futbol.

ARXIVAT A:
Luis Rubiales
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut