Barcelona

Les clíniques abortives reprenen l'activitat després d'una setmana de vaga

Després d'una setmana de vaga, les clíniques abortives de l'estat reprenen avui la seva activitat. Segons l'Associació de Clíniques Acreditades per a la Interrupció de l'Embaràs (ACAI), convocant de l'aturada que han secundat una trentena de centres, els objectius de la protesta s'han complert perquè han aconseguit generar un debat públic sobre l'avortament. La vaga perseguia criticar la postura del govern que, segons l'ACAI, no garanteix els drets de les dones a interrompre el seu embaràs, ni tampoc els dels professionals del sector.

Actualitzat

Les clíniques abortives reprenen avui la seva activitat després de la vaga de la setmana passada, convocada a tot l'estat espanyol per denunciar que el govern no garanteix el dret de les dones a interrompre el seu embaràs, ni la seguretat dels professionals del sector. L'Associació de Clíniques Acreditades per a la Interrupció de l'Embaràs (ACAI), convocant de la protesta que ha estat secundada per una trentena de centres, farà balanç d'aquesta "aturada tècnica" el proper dia 21, i es decidiran noves actuacions.

De les vuit clíniques abortives que hi ha a Barcelona, sis es van afegir a l'aturada de l'activitat, que va tenir lloc del 8 al 12 de gener i va ser secundada també per clíniques que no pertanyen a l'ACAI. Segons estimacions de l'associació, la vaga ha impedit que entre 250 i 300 dones avortin als centres de la ciutat comtal.

L'aturada s'ha dut a terme després de les investigacions a diversos centres de Barcelona, i també per rebutjar el tractament públic que s'ha donat als professionals que practiquen avortaments als quals, segons l'ACAI, s'ha tractat "de carnissers". Segons ha declarat un portaveu de l'associació, l'entitat es planteja "possibles mesures judicials contra les organitzacions que estan dient falsedats de nosaltres".

L'ACAI ha destacat en un altre comunicat que acull amb "optimisme" la intenció del ministre de Sanitat, Bernat Soria, de reunir-se amb les clíniques acreditades per a la interrupció de l'embaràs.

Anar al contingut