Barcelona

L'aigua es converteix per primera vegada en la principal preocupació dels catalans

El 42,9% dels catalans veuen la manca d'aigua com el principal problema de Catalunya, segons el baròmetre de primavera elaborat el mes d'abril pel Centre d'Estudis d'Opinió. El segueixen altres preocupacions com la immigració, amb un 27%. La crisi de l'aigua i el debat sobre el minitransvasament de l'Ebre cap a Barcelona deixen també molt per sota altres temes que fins ara eren prioritaris, segons l'enquesta per a la població de Catalunya, com ara l'accés a l'habitatge o l'evolució de l'economia, que és la primera preocupació de la cinquena part dels catalans.

Actualitzat
El baròmetre, el primer que es fa des de les passades eleccions del 9 de març, revela que si ara es fessin eleccions autonòmiques a Catalunya el PSC seria el partit més votat amb un 27,9% dels vots, sis punts i mig més que el segon partit, CiU, que obtindria el 21,5% de l'escrutini. ERC, en tercer lloc, baixaria més d'un punt, ICV es mantindria en el quart lloc i el PPC en el cinquè.

La victòria del PSC encara seria més contundent, amb un 37,1% dels vots, si les eleccions fossin generals. Als socialistes els seguirien a molta distàcia CiU, amb el 15,5%, segons el Centre d'Estudis d'Opinió. El PPC supera ERC, respecte a l'última enquesta, i ICV puja, però es manté en la mateixa posició.

Pel que fa a la valoració de líders, Josep Antoni Duran i Lleida, com ha passat en els últims baròmetres, continua sent el millor valorat. Amb tot, destaca la irrupció de la ministra Carme Chacón, que es col·loca en segon lloc, a molt poca distància de Duran i superant el mateix president José Montilla.

Una altra dada significativa és que la gran majoria dels enquestats acostuma a veure els informatius a través de TV3.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut