Letícia Martín Ruiz, programadora i productora cultural, serà la nova directora del Festival Grec

Letícia Martín Ruiz, nova directora del Grec Festival de Barcelona

La programadora i productora cultural ha estat adjunta a la direcció i directora de producció del Gran Teatre del Liceu

El Grec Festival de Barcelona tindrà nova directora a partir de l'1 de setembre. Letícia Martín Ruiz ha estat la seleccionada després que s'hagi escollit el seu projecte artístic d'entre tots els presentats al concurs convocat per l'Institut de Cultura de Barcelona.

El projecte l'ha escollit la comissió de valoració, format per un comitè d'experts integrat pel president de l'Associació d'Actors i Directors de Catalunya, Àlex Casanovas; el president de l'Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya, Roberto G. Alonso, i la presidenta de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya, Isabel Vidal.

Letícia Martín ocuparà el càrrec en substitució de Francesc Casadesús, que ha estat dirigint el festival durant els últims vuit anys. Segons la comissió de valoració, consideren que el projecte de Martín és el més idoni entre els presentats, per la seva mirada integral del festival, a més de ser sòlid, viable i amb coneixement específic del sector local, nacional i internacional.

Des d'una vessant professional, s'ha valorat que la candidata aglutina formació, experiència, competències, coneixement sectorial i domini de la gestió pública.

 

Qui és Letícia Martín?

Historiadora de l'art, musicòloga, productora d'arts escèniques i gestora cultural, és llicenciada en Història de l'Art i Història i en Ciències de la Música per la Complutense de Madrid.

Martín ha treballat en diferents institucions públiques i privades i ha exercit la crítica artística i musical, la docència i ha estat redactora de textos relacionats amb la música i l'art per a diferents editorials, institucions i discogràfiques. Des de l'any 2014 és adjunta a la direcció artística del Gran Teatre del Liceu, i des del 2019 és també la directora de Producció.

 

El Grec Festival

El Grec Festival de Barcelona, organitzat per l'Institut de Cultura de Barcelona, és la gran cita estiuenca de la ciutat. Es tracta d'un festival amb una llarga tradició que celebrarà la seva cinquantena edició el 2026.

El Grec 2024 presentarà en total 81 espectacles: 42 d'impulsats o produïts pel mateix festival i 39 pels diferents agents culturals de la ciutat.

Com sempre, hi ha una programació prevista als diferents teatres o espais culturals de Barcelona. Un exemple: Oriol Broggi i La Perla29 tornaran a Wajdi Mouawad, un dels seus autors de capçalera ("Incendis") per muntar "Tots ocells" a l'espai magnífic de la Biblioteca de Catalunya.

 

 

ARXIVAT A:
CulturaTeatreMúsica
Anar al contingut