"La mort de Lluís XIV" i "Dead Slow Ahead" guardonats als Premis Feroz 2017

Els Premis Feroz 2017 han atorgat el Premi Especial de l'any a la pel·lícula d'Albert Serra "La mort de Lluís XIV", una col·laboració de TV3, i el Premi al Millor Documental, instaurat aquest any, a la coproducció de TV3 "Dead Slow Ahead", de Mauro Herce. Tots dos directors recolliran els respectius premis el dia 23 de gener a Madrid, quan es donaran a conèixer la resta dels guanyadors.

Actualitzat

"La mort de Lluís XIV"

El Premi Especial Feroz a "La mort de Lluís XIV" reconeix el drama històric com un dels projectes més ambiciosos i radicals del seu director, Albert Serra. Hi retrata el últims dies del monarca absolutista francès, anomenat "El rei sol". La pel·lícula va ser una de les millor valorades en l'ultima edició del Festival de Canes, on es va presentar fora de competició. Posteriorment, ha participat als festivals de Jerusalem, Toronto, Nova York, Busan, Londres i Sevilla. Es va estrenar als cinemes el 18 de novembre.

La pel·lícula, una producció catalanofrancesa d'Andergraun Films, Capricci Film i Rosa Filmes, que compta amb la col·laboració de TV3 i ARTE, i amb el suport de l'ICEC, és una adaptació de les memòries de Saint-Simon sobre Lluís XIV, escrita per Thierry Lounas i pel mateix Albert Serra. El llargmetratge se situa al palau de Versalles quan el rei sent, després d'una jornada de cacera, un fort dolor a la cama i ha d'estar al llit durant dues setmanes.

Sinopsi

"La mort de Lluís XIV" narra l'evolució de la malaltia i l'agonia d'aquest rei de França que pateix una gangrena que no té cura. Davant d'aquesta situació, el rei ha d'organitzar la seva successió mentre la seva dona i el seu fill intenten amagar-lo dels ciutadans amb l'objectiu de preservar el futur de França.

Fitxa tècnica i artística

Direcció: Albert Serra
Guió: Thierry Lounas i Albert Serra
Producció executiva: Montse Triola
Intèrprets: Jean-Pierre Léaud (Lluís XIV), Irène Silvagni (madame de Maintenon), Patrick d'Assumçao (metge Fagon), Marc Susini (primer mosso de planta), Jacques Henric (Tellier), Vincenç Altaió (Brun) i Bernard Belin (cirurgià Marechal)
Direcció de fotografia: Jonathan Ricquebourg

"Dead Slow Ahead"

"Dead Slow Ahead" rebrà la primera edició del Premi Feroz al Millor Documental, instaurat aquest any per l'organització, per reconèixer l'auge experimentat pel gènere en els últims anys. Així, Mauro Herce, amb aquest documental, que és una coproducció de TV3, obté aquest guardó amb un documental que va a cavall entre el documental i el cinema experimental. Es va estrenar el 28 d'octubre.

Sinopsi

Un vaixell de càrrega travessa l'oceà. El ritme hipnòtic dels seus engranatges revela el moviment continu de la maquinària que devora els seus treballadors: els últims gestos de comerç dels vells mariners desapareixen sota el ritme mecànic i impersonal del neocapitalisme del segle XXI. Potser és un vaixell a la deriva, o potser només l'últim exemple d'una espècie en perill d'extinció. "Dead Slow Ahead" és un retrat febril i al·lucinatori de la maquinària que ha aclaparat els homes que hi viuen: ja no saben si estan operant la màquina o si és al revés.

Premis

Premi especial del jurat, Film Festival Locarno, Suïssa, 2015
Premi a la millor òpera prima i premi del jurat universitari, DocLisboa, Portugal, 2015
Premi de la Secció Oficial Opus Bonum al millor documental mundial, International Documentary Film Festival de Jilhava, República Txeca, 2015
Millor muntatge, Janela Internacional de Cinema do Recife, Brasil, 2015
Menció d'honor, Festival de Cine Europeo de Sevilla, 2015
Millor pel·lícula, Festival International de Cine de Las Palmas, 2016
Millor pel·lícula internacional, Ann Arbor Film Festival, Estats Units, 2016
Menció especial, JeonJu International Film Festival, Corea del Sud, 2016
Menció d'honor, MARFICI, Festival Internacional de Cine Independiente de Mar del Plata, Argentina, 2016
Menció especial, Som Cinema, la Mostra de Cinema i Audiovisual Català, 2016

Festivals

Festival Internacional de Cine de Mar del Plata. Secció Panorama, Argentina, 2015
Pravo Ljudski Film Festival, Sarajevo, Bòsnia i Hercegovina, 2015
Zinebi 54, Festival Internacional de Cine Documental y Cortometraje de Bilbao. Secció no competitiva, 2015
TFF, Torino Film Festival. Competició Oficial.  Itàlia, 2015
Festival Internacional de Cine de Lanzarote. Secció no competitiva
SXSW, South by Southwest , Texas, Estats Units, 2016

Fitxa tècnica

Direcció: Mauro Herce Mira
Guió: Mauro Herce i Manuel Muñoz
Producció: Jose Alayón (El Viaje Films). Ventura Durall (Nanouk Films). Jasmina Sijercic (Bocalupo Films).  Mauro Herce (Bocalupo Films)
Producció executiva TV3: Jordi Ambròs
Producció delegada TV3: Joan Pavon
Directora de producció: Laura Corredera
Direcció de fotografia: Mauro Herce Mira
Muntatge: Manuel Muñoz
Música: José Manuel Berenguer
Duració: 74'
2015
Una producció de Nanouk Films i El Viaje Films en coproducció amb Bocalupo Films i Televisió de Catalunya.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut