Junqueras al Consell Nacional d'ERC
Junqueras al Consell Nacional d'ERC

Junqueras demana fraternitat davant el judici de l'1-O i evitar l'"odi irracional"

El líder d'ERC a la presó reprova els insults d'alguns independentistes

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras fa una crida a la fraternitat per afrontar el judici per la causa de l'1 d'octubre, que ja avança que serà injust.

En una carta publicada a "El Periódico", el líder d'Esquerra Republicana adverteix que alguns actors polítics intentaran "convertir el judici en una explosió d'odi irracional". Per això demana no caure en provocacions i convertir els pròxims mesos en una demostració de dignitat serena.

"Els que volen apuntalar el règim del 78 a tot preu intentaran convertir l'ocasió en una explosió d'odi irracional."

Junqueras acusa directament Ciutadans d'intentar provocar tensions amb polèmiques com la dels llaços grocs, i afegeix que saben molt bé el que fan.

"Quan Ciutadans intenta provocar tensió entorn a elements emocionals, sap el que es fa. Sap que la seva única esperança de victòria es troba en el fet d'impossibilitar la cordialitat i els bons sentiments entre el republicanisme i les persones que en discrepen."

En el text, titulat "Oda a l'amistat", Junqueras apunta que el camí cap a la república només pot ser la via pacífica, i això passa per superar les discrepàncies polítiques. En aquest sentit, qualifica de reprovables les actituds d'alguns independentistes que insulten crònicament, diu, la gent que no pensa com ells.

"Quan el meu equip em comenta els insults que aquestes persones reben crònicament per part d'alguns independentistes, simplement no me'n sé avenir."

 

 

Junqueras torna a demanar que el camí cap a la república transiti per vies pacífiques:

"No hi ha república sense fraternitat, i la fraternitat només pot néixer de la nostra capacitat de fer-nos amics d'aquelles persones de les quals discrepem."

Junqueras apel·la també a aquesta fraternitat amb l'entorn del comuns i amb periodistes i intel·lectuals no idependentistes:

"Per això vull dir, i dir-ho ben alt, que soc amic de Joan Herrera. De Justo Molinero o d'Eugenia Parejo. De Jaume Asens. I de Gemma Ubasart. I de Jordi Évole. I m'agradaria que Joan Manuel Serrat o Elisenda Alamany arribessin a comptar-me entre els seus amics, algun dia."

El líder republicà a la presó conclou que el judici a què serà sotmès serà injust, i que ja se l'ha condemnat per avançat.

Avui fa 10 mesos que Oriol Junqueras, juntament amb Joaquim Forn, està empresonat.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàOriol Junqueras
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut