L'actriu al festival de Venècia de l'any passat

Jamie Lee Curtis mostra un cos real: "Porto amagant la panxa des dels 11 anys"

L'actriu ha publicat a Instagram una foto del seu últim personatge, on surt amb panxa, i critica que es vulgui "ocultar la realitat de qui som"

Sílvia MateuActualitzat

Jamie Lee Curtis s'ha cansat d'amagar la panxa i ha decidit deixar-la anar lliurement i sense complexos.

L'actriu, de 63 anys, es mostra "més lliure i creativa" a la seva última pel·lícula, "Everything Everywhere All at Once", on interpreta l'auditora Deirdre Beaubeirdra, l'antítesi de la dona esvelta i atractiva de pel·lícules com "Mentides molt arriscades" o "Un peix anomenat Wanda", als anys 80 i 90.

El mes passat, Emma Thompson es va rebel·lar contra la pressió estètica contra les dones a la Berlinale, on va presentar una pel·lícula on fa un nu.

Jamie Lee Curtis s'ha afegit a aquesta revolta contra la dictadura dels cossos perfectes, coincidint amb la presentació de la seva pel·lícula, al Festival SXSW 2022 d'Austin, a Texas.

Ho ha fet amb una publicació a Instagram, amb una foto on surt amb una bona panxa caracteritzada com a Deirdre Beaubeirdra i on diu, entre altres coses:

"He amagat la panxa des dels 11 anys, quan comences a tenir consciència dels nois i els cossos, i els texans estan súper ajustats. Vaig decidir molt específicament renunciar i alliberar tots els músculs que tenia i que solia contraure per ocultar la realitat."

 

L'actriu també critica la indústria d'"amagar coses" que mou milions i milions de dòlars: "Correctors. Modeladors de cos. Farcits. Procediments. Roba. Accessoris i productes per als cabells. Tot per ocultar la realitat de qui som", afegeix, recollint les declaracions que va fer a Entertainment Weekly

"Volia ser sincera amb aquesta dona", diu Curtis, referint-se al seu paper.

A la mateixa revista, uns dels directors i guionistes, Daniel Scheinert, explica que Curtis es va inspirar en una foto que va trobar per internet i va suplicar que la deixessin ser com la dona de la foto, que va ser la referència de la roba i del pentinat que portaria a la pel·lícula.

Daniel Kwan, l'altre codirector i coguionista, diu que "tothom assumeix que la panxa a la pel·lícula és una pròtesi, però és la seva real i ella estava agraïda que li permetessin deixar-la anar".

 

ARXIVAT A:
Feminisme
Anar al contingut