L'ajuntament decidirà divendres si allarga les restriccions a la Seu d'Urgell (Flickr/Jorge Franganillo)

Increment sobtat de contagis a la Seu d'Urgell i Tremp, que endureixen restriccions

Es tanquen equipaments esportius i culturals per trencar les cadenes de contagi

RedaccióActualitzat

La Seu d'Urgell ha tingut en les últimes setmanes un increment preocupant de casos Covid. A mitjans de febrer pràcticament només n'hi havia 6, però a partir de llavors van començar a créixer de manera alarmant, fins a superar la trentena de contagis aquesta última setmana.

Per tallar en sec les cadenes de transmissió, l'Ajuntament, d'acord amb Salut, ha decidit endurir les mesures de protecció i prevenció.

Han anul·lat les activitats extraescolars i tots els actes culturals, han tancat les instal·lacions esportives municipals interiors, l'escola de música només fa classes online i la biblioteca només permet el servei de préstec.

Les mesures van entrar en vigor divendres passat i, segons l'Ajuntament, aquest divendres decidiran si les prorroguen una setmana més.

Aquesta mala evolució apunta a la variant britànica del virus, més contagiosa en gent jove i infants.

 

 

Una altra de les poblacions on pugen els contagis és a la capital del Pallars Jussà, Tremp. En tres setmanes han passat de tenir un sol cas a tenir-ne una vintena. Per frenar aquesta tendència a l'alça també s'han establert mesures addicionals durant els pròxims 7 dies.

L'Ajuntament ha tancat els equipaments esportius i culturals i ha demanat a la població que es facin correctament els confinaments domiciliaris.

L'Ajuntament, a petició de Salut Pública, també fa una crida a reduir la mobilitat i la interacció social.

És la segona vegada que l'Ajuntament de Tremp tanca equipaments. La primera va ser a principis de desembre per un brot en la residència Fundació Fiella, que va causar 61 morts. Ara, però, després de la campanya de vacunació, a la residència no hi ha cap positiu.

A la Pobla de Segur i a Sort, al Pallars Sobirà, també s'ha detectat un augment de casos.

Mira en aquest vídeo les mesures que s'han implementat a Tremp per intentar frenar els contagis:

 

 

Consulta aquí el mapa de l'índex de risc per municipis:

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut