Façana de la residència Fiella de Tremp (ACN/Marta Lluvich)

La Fiscalia investigarà la residència de Tremp per homicidi imprudent

Dilluns Salut hauria d'haver entregat tota la documentació que la Fiscalia de Lleida li va requerir

RedaccióActualitzat

La residència Fiella de Tremp serà investigada per un presumpte delicte d'homicidi imprudent. La Fiscalia de Lleida ha obert diligències contra els responsables del centre residencial, a l'ull de l'huracà pel degoteig de morts per coronavirus dels últims dies. En el moment d'escriure aquestes línies, la xifra de decessos s'eleva a 61, d'un total de 160 residents. Una part dels avis estan ingressats a l'Hospital Comarcal del Pallars.

La Conselleria de Salut es va comprometre a fer arribar a la Fiscalia aquest dilluns tota la documentació que el ministeri públic va demanar de la residència, que ara es troba al punt de mira de la judicatura. A principis de mes transcendia que aquest centre estava sent investigat per aclarir si havia seguit els protocols establerts.

Alguns familiars dels residents morts van denunciar el que consideren mala gestió del brot tant per part dels responsables de la residència com per part de la Generalitat a mitjan desembre:


El 28 de novembre, Salut anunciava que intervindria Fiella pel fet que 120 residents i 30 treballadors del centre es van contagiar de Covid-19.

Aquesta informació transcendeix quan aquesta mateixa conselleria ha anunciat que aquest diumenge s'inicia la primera fase de vacunació en què esperen tenir vacunats residents i treballadors de residències de gent gran passat Reis.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Residències gent gran
Anar al contingut