Palma

Històrica manifestació a Palma en defensa del català davant dels atacs de PP i Vox

La convocatòria, encapçalada per l'Obra Cultural Balear, ha coincidit amb el final del Correllengua, el primer que s'ha fet a tot l'arxipèlag

RedaccióActualitzat

Milers de persones s'han manifestat al centre de Palma per reivindicar la llengua catalana i per protestar contra les polítiques lingüístiques del govern del PP i Vox a les Illes.

La convocatòria, encapçalada per l'Obra Cultural Balear, ha estat secundada per més d'una setantena d'entitats i ha aplegat 40.000 persones, segons els organitzadors, i 7.000 segons la policia local. 

A la plaça Major, plena a vessar, s'ha rebut la flama del Correllengua, en una manifestació popular que els organitzadors qualifiquen d'històrica i l'inici d'una època combativa en defensa de la llengua.

El president de Joves de Mallorca per la llengua, Pau Emili Muñoz, molt emocionat per l'àmplia resposta a la convocatòria, ha agraït que hi hagi "tanta gent a la plaça Major per omplir Palma i dir sí a la llengua" i augura que serà la primera de moltes mobilitzacions si el govern no rectifica la política sobre la llengua. 

Milers de persones han participat en els actes del Correllengua amb banderes quadribarrades (Joan Amengual)

La manifestació del Correllengua en pro de la llengua catalana a Mallorca fa més de 20 anys que se celebra. Però l'edició d'enguany ha servit com a resposta als atacs del Govern Balear i dels partits anticatalanistes a la llengua pròpia de les illes.

Aquesta setmana, la Casa Reial espanyola ha concedit el distintiu "reial" a l'Acadèmi de sa Llengo Baléà, un grupuscle negacionista de la unitat de la llengua catalana que promou de manera acientífica unes normes ortogràfiques per a la llengua que es parla a les Illes. 

Una decisió de La Zarzuela que s'hauria pres sense consultar el govern de Marga Prohens ni la Universitat de les Illes Balears, màxim òrgan en l'àmbit de la llengua a les Illes.

 

 

 

ARXIVAT A:
PPCatalà Illes BalearsVox
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut