Barcelona

Felip Puig assegura a la comissió sobre el frau que mai ha participat en els negocis de la família Pujol

El conseller d'Empresa i Ocupació desmenteix que tingui diners en paradisos fiscals i diu que ningú de CiU va encarregar les escoltes a Método 3

RedaccióActualitzat

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha comparegut, al Parlament, a la comissió que investiga el frau i l'evasió fiscals. Puig ha afirmat que mai ha participat en els negocis privats ni de la família Pujol ni dels seus dos germans, Jordi i Oriol Puig. Tot i això, ha reconegut l'amistat amb Jordi Pujol Ferrusola i ha dit que es creu totes les explicacions del fill de Jordi Pujol, fins que es demostri el contrari.

El conseller ha desmentit que tingui diners en paradisos fiscals i ha recordat que només ha anat a Andorra cinc o sis vegades, per esquiar, i ha afirmat que mai no hi ha tingut diners.

Pel que fa al seguiment de Método 3, Puig ha dit que no va saber mai que l'havien espiat i que no ha cregut mai que cap company del partit encarregués el seu seguiment.

El conseller també ha volgut insistir que sempre ha tingut clars els límits entre el que és públic i el que és privat i ha afirmat que les decisions econòmiques que ha pres durant la seva carrera política sempre han passat per òrgans de contractació. En aquest sentit, s'ha referit a la qüestió dels abocadors de Tivissa i Vacamorta, i ha afirmat que es van complir tots els tràmits legals.

El conseller també ha desmentit la seva participació i les declaracions del "broker" francès François Seroux sobre el projecte de transformació de l'Imax Port Vell.

Felip Puig és una persona pròxima a la família Pujol. Va ser conseller i dirigent de CDC a l'època de Jordi Pujol i és amic de la infància del primogènit de l'expresident. Malgrat que no està imputat en cap cas ni té comptes pendents amb la justícia, el conseller s'ha vist esquitxat per temes com la imputació de dos dels seus germans, Jordi Puig i Oriol Puig, en un cas de blanqueig de capitals, o el cas de Método 3.

Després de Puig, han intervingut l'exsecretària de Jordi Pujol Ferrusola, Cristina Isabel de Francisco Cotorruelo, i l'empresari Sergi Alsina, imputat pel "cas ITV", juntament amb el seu amic Oriol Pujol. 

Abans d'aquesta sessió, la comissió ha escoltat l'àudio de la conversa gravada el juliol del 2010 al restaurant La Camarga, de Barcelona, entre Alícia Sánchez-Camacho i Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut