Eurocopa 2004

Espanya només guanya per la mínima (2-1) i s'haurà de jugar la classificació a Noruega

La selecció espanyola haurà de patir per aconseguir la classificació per a l'Eurocopa del 2004 després de guanyar per la mínima Noruega en el partit d'anada de l'eliminatòria de repesca. Els noruecs han plantejat un partit ultradefensiu, però de forma sorprenent s'han avançat en el marcador amb un gol d'Iversen. Raúl, amb un cop de cap, ha establert l'empat i Baraja, a sis minuts del final, ha fet el 2-1 definitiu, un resultat curt per afrontar el partit de tornada a Oslo dimecres.

Espanya ha sortit a l'atac en busca d'un gol ràpid en els primers minuts davant d'una Noruega ultradefensiva i ha tingut tres clares ocasions gairebé consecutives per avançar-se en el marcador. En el minut 11, Fernando Torres ha pogut fer l'1-0 quan s'ha plantat tot sol davant Johnsen, però ha creuat massa el seu intent de picar la pilota. I pràcticament a continuació, Berg ha evitat sota els pals un xut de Raúl. Però de forma sorprenent, en el minut 14, els noruecs s'han avançat en la seva primera aproximació amb perill. Iversen, que ja va marcar contra Espanya a l'última Eurocopa, ha aprofitat una errada defensiva per rematar al fons de la porteria de Casillas i ha fet emmudir un Mestalla ple de gom a gom. La reacció espanyola no s'ha fet esperar, i sis minuts després Raúl ha aconseguit el gol de l'empat amb un gran cop de cap tot i estar envoltat de defenses noruecs. Amb l'empat a un, els homes d'Iñaki Sáez han continuat atacant, i en el minut 24 Johnsen ha salvat el 2-1 desviant una rematada de Reyes a boca de canó. Tot i el major domini espanyol, en una jugada aïllada Casillas ha salvat l'1-2 en el minut 36 desviant a córner un xut creuat de Tore Andre Flo, que ha aprofitat una inoportuna relliscada de Marchena. Abans d'arribar-se al descans, Espanya ha tingut dues clares ocasions per anar-se'n amb avantatge als vestidors. Primer, un llançament de falta de Baraja fregant l'escaire, i després un xut potent d'Albelda des de la frontal que ha fregat la part exterior del pal dret de la porteria de Johnsen. Sense canvis a l'inici de la represa, el combinat espanyol ha començat a perdre les idees ofensives i ha tingut molts problemes per crear perill sobre la meta de Johnsen. A mesura que han anat passant els minuts, Espanya ha jugat amb més ansietat i Noruega, en un ràpid contraatac aïllat, ha estat a punt de fer l'1-2 en el minut 60. Casillas ha salvat providencialment una rematada d'Andresen, que es trobava tot sol a l'interior de l'àrea en una greu errada de la defensa espanyola. Després d'aquest gran ensurt, la selecció espanyola ha tractat de reaccionar ajudada pel públic de Mestalla i ha creat dues ocasions a pilota parada en dos llançaments de falta de Reyes i Baraja. No ha estat fins al minut 20 de la segona part quan Iñaki Sáez ha fet el primer canvi i ha fet entrar Valerón en el lloc de Fernando Torres. A la represa, i en l'única bona jugada ofensiva de l'equip espanyol, Reyes ha pogut marcar el 2-1 després d'una centrada d'Etxeberría, però Johnsen ho ha evitat amb la punta dels dits. En els últims 15 minuts, Espanya s'ha abocat a la desesperada amb l'entrada de Vicente i Joaquín per les bandes. Després d'una claríssima ocasió desaprofitada per Raúl, en el minut 84, Baraja ha fet el segon gol desviant un centrexut de Joaquín. El jugador del Betis ha estat l'autèntic revulsiu de l'equip espanyol i novament Baraja ha pogut fer el 3-1, però Johnsen ha tornat a salvar el seu equip. Tot i intentar-ho fins al final, la selecció espanyola no ha estat capaç d'ampliar el seu avantatge en el marcador i haurà d'afrontar el partit de tornada a Oslo dimecres amb una mínima renda d'un gol.