Espanya compleix derrotant Sud-àfrica per 2-0 i aconsegueix així el rècord de 15 victòries consecutives

Espanya ha complert amb els pronòstics i malgrat no fer un bon partit s'ha classificat com a primera de grup per a les semifinals de la Copa Confederacions en derrotar Sud-àfrica per 2-0. Un gol de Villa i un altre de Llorente -tots dos a la segona part- han acabat amb la incisiva resistència dels Bafana-bafana, que, tot i perdre, també accedeixen a semifinals com a segons de grup després de l'empat sense gols entre Nova Zelanda i l'Iraq. El combinat de Del Bosque, a més, es converteix en la primera selecció a encadenar 15 victòries consecutives.

El gol de David Villa -el tercer en tres partits- en els primers instants de la segona part ha obert una fuita en la línia de flotació del combinat de Sud-àfrica. Tota la resistència que els Bafana-bafana han ofert en la primera meitat s'ha escolat ràpidament per culpa del bon gol del, per ara, davanter del València.

I és que tot just un minut abans el mateix Villa havia vist com el porter Khune li aturava un penal i, tot seguit, impedia que Puyol aprofités el refús per fer l'1-0. Aquesta doble acció ha donat ales als homes de Joel Santana després d'uns bons primers 45 minuts, en què a força d'entrega i contenció han plantat cara a la gris selecció espanyola.

Però quan les graderies de l'estadi Free State encara festejaven les aturades del seu porter, Riera ha servit per alt una assistència a Villa. El davanter, en una acció rapidíssima, ha mort la pilota i gairebé sense pensar-s'ho ha engaltat un xut, que ha suposat l'1-0.

Els locals han intenat reaccionar però no n'han tingut prou amb el seu joc físic per superar el combinat espanyol. La selecció ha sabut conservar el control de la pilota i ha evitat així que els sud-africans arribessin amb perill a la porteria de Reina. En el minut 71, Llorente ha marcat el segon en culminar una jugada d'estratègia sorgida a la sortida d'un còrner, i amb el 2-0 els Bafana-bafana han acabat abaixant els braços.

Malgrat la derrota, l'empat a zero entre Nova Zelanda i l'Iraq permet Sud-àfrica classificar-se també per a les semifinals. Aquest diumenge es coneixeran els altres semifinalistes, que sortiran de l'Itàlia-Brasil i l'Egipte-EUA.