Barcelona

ERC acusa Maragall de "rentar-se les mans" sobre els incidents del Prat

La portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Marina Llansana, ha acusat el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, de "rentar-se les mans" sobre el conflicte que va tenir lloc a l'aeroport del Prat divendres passat. Llansana ha assegurat que el seu partit s'alegra de la "reaparició" del president de la Generalitat, tot i que està en total desacord amb la postura de Maragall de no "assumir cap responsabilitat sobre el que va passar".

Actualitzat

Per ERC, "el govern no va estar al costat de la ciutadania quan ho necessitava" i critica que durant les hores del caos al Prat "cap conseller donés la cara" i només Joan Saura fes declaracions, "però com a afectat pel col·lapse i no com a representant del govern".

Llansana també ha anunciat que durant la compareixença a la diputació permanent del Congrés, "ERC demanarà responsabilitats i explicacions convincents" i ha demanat "valentia a la resta de forces catalanes per demanar totes les explicacions".

Pel que fa a demanar dimissions, Llansana no ha descartat la possibilitat de demanar la dimissió d'algun ministre, tot i que encara no han pogut valorar les declaracions de cadascun dels responsables. Per Esquerra, el que és "inadmissible" i "intolerable" és que el ministre de Turisme del govern i candidat a la Generalitat, José Montilla, "no hagi donat encara cap explicació sobre el que va passar" i ha afegit que estan estudiant la possibilitat de demanar la seva compareixença al Congrés.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut