Un dels treballadors de Mas d'Enric col·locant un ram de flors i espelmes en record a la Núria
Un dels treballadors de Mas d'Enric col·locant un ram de flors i espelmes en record a la Núria

Els treballadors de Mas d'Enric mantenen el "pols" i no aixecaran el tall fins que dimiteixi la consellera de Justícia

Actualitzat

ACN El Catllar - Els treballadors del centre de Mas d'Enric del Catllar mantenen el tall als accessos i no marxaran fins que la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i la cúpula del servei penitenciari no dimiteixin. Així, continuen la lluita i el "pols" per denunciar la mort d'una cuinera en mans d'un reclús i la manca de personal. Reclamen que se'ls reconegui com a agents de l'autoritat i asseguren que les polítiques de "bonisme" els ha fet perdre autoritat davant dels presos. Els 22 funcionaris han declinat fer el relleu amb els seus companys i només ha entrat un equip d'intervenció. Aquest divendres, els familiars de la víctima s'han acostat fins a la presó per recollir les seves pertinences. Han rebut l'escalf i suport dels concentrats.

Els empleats de presons han mantingut una reunió amb el director del centre, Francisco Romero, que els ha demanat que facilitessin el relleu dels torns. També, els ha explicat que la situació a l'interior està "controlada". Amb tot, els treballadors s'han queixat de les deficiències i la falta de personal. De fet, han afirmat que Mas d'Enric és el "pitjor centre" de Catalunya.

"Heu perdut el control del centre", han cridat alguns treballadors a Romero. Diversos empleats han afirmat a l'ACN, que les polítiques de "bonisme" han provocat que molts presos "se'ls riguin a la cara" i ja no els tinguin respecte. De fet, han exigit que se'ls consideri agents de l'autoritat per poder portar armes i defensar-se en casos extrems. Per la seva banda, Romero ha afirmat que traslladarà les seves queixes a les administracions competents. Tot i així, ha recordat a la plantilla que des de la direcció del centre fa nou anys que exigeixen més personal.

Reclusos tancats

Aquest divendres al centre penitenciari de Mas d'Enric hi ha una vintena de funcionaris, quan, normalment, acostuma a haver-hi una seixantena per cadascun dels tres torns. "Alguns companys porten des d'ahir al vespre", ha afirmat la portaveu d'UGT Presons, Núria Masarre. Segons ha afirmat Masarre, els ànims a l'interior es mantenen "tranquils" i "els companys resisteixen". De fet, ha confirmat que "mentre els de dins aguantin", ells mantindran els talls.

Durant la jornada de protesta, els reclusos estan tancats a les cel·les i no se'ls permet sortir a les zones de lleure. De fet, se'ls ha servit els àpats a les mateixes cel·les. Una situació que, segons han assegurat alguns treballadors, podria provocar certs moments de tensió.

Des de quarts de sis del matí, entre 200 i 300 persones s'han anat concentrant a les portes del centre penitenciari de Mas d'Enric per denunciar la mort d'una companya en mans d'un reclús. "Tots som Núria" i "consellera dimissió" han estat els dos càntics més repetits de la jornada. A quarts d'una del migdia, els familiars de la víctima s'han traslladat fins al centre a recollir les seves pertinences entre aplaudiments i mostres de suport per part dels concentrats.

Anar al contingut