Barcelona

Els socis de govern del PSC li demanen valentia per defensar Catalunya a Madrid

Els dos socis de govern del PSC han aprofitat el ple monogràfic sobre la crisi al Parlament per reclamar als socialistes que siguin valents per fer valdre els interessos de Catalunya a Madrid. Des d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós ha demanat a CiU i al PSC que siguin valents a Madrid a l'hora d'afrontar qüestions com ara la reforma laboral o el futur energètic. I per part d'ICV-EUiA, Dolors Camats ha instat José Montilla a lluitar perquè la contenció de la despesa pública no faci minvar les polítiques socials ni el compliment de l'Estatut. El PSC, per la seva part, ha posat en dubte que CiU vulgui arribar a un pacte a Catalunya.

Actualitzat
Amb la voluntat de salvar la seva gestió davant la crisi, els socis de govern s'han conjurat per reivindicar les accions empreses per pal·liar l'efecte de la recessió. Més enllà de defensar que l'executiu català ha admès la crisi i ha pres mesures per intentar fer-hi front, les diverses formacions han llançat missatges als altres socis del pacte d'entesa i a l'oposició.
 
El líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha reptat CiU i el PSC a no arronsar-se a Madrid a l'hora de defensar els acords anticrisi que es puguin assolir al Parlament. El president de la Generalitat ha admès que en alguns aspectes, com ara a l'hora de fomentar el crèdit per a les empreses, Catalunya haurà de pressionar el govern del PSOE.

Des del PSC, s'han volgut posar en evidència les contradiccions de CiU, a la vegada que s'ha posat en dubte la seva voluntat pactista a Catalunya.

I des d'ICV-EUiA, Dolors Camats ha demanat a Montilla "lideratge des de Catalunya per impulsar a l'estat allò que Catalunya necessita" i ha alertat del risc que la contenció de la despesa pública que ha anunciat el govern del PSOE obligui a retallar les polítiques socials o a "hipotecar el compliment de l'Estatut i les prioritats que el govern català, de forma planificada hagi decidit".

Camats ha afegit que la seva formació i el PSC coincideixen "en la voluntat de no resignar-nos i de lluitar contra la fatiga, si cal", amb referència a la recent crítica del conseller Ernest Maragall. També ha qüestionat que CiU estigui disposada a unir-se a un pacte "que pugui anar contra les mesures que vostès han aprovat a Madrid".

Montilla ha contestat que la contenció "no afectarà les polítiques socials ni les infraestructures que són clau per al desenvolupament del país".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut