Barkos i Urkullu abans de fer la declaració conjunta per la fi d'ETA (EFE)
Barkos i Urkullu abans de fer la declaració conjunta per la fi d'ETA (EFE)

Els presidents del País Basc i Navarra després de l'adeu d'ETA: "Mai més"

Uxue Barkos: "ETA mai hauria d'haver existit" i Iñigo Urkullu: "Mai més"

RedaccióActualitzat

Ni el govern basc ni el de Navarra han estat present a l'acte solemne de la dissolució d'ETA, al País Basc francès. Tots dos han optat per fer una declaració institucional conjunta a la tarda. Han parlat d'esperança i de pau, i han lamentat que ETA no hagi anomenat les víctimes en el seu comunicat.

El lehendakari Iñigo Urkullu i la presidenta de Navarra, Uxue Barkos han destacat la importància de no oblidar per construir sobre la memòria un futur de convivència.

Urkullu: "Tenim la determinació ferma de no parar. Seguim treballant per una convivència normalitzada"

Barkos: "La nostra responsabilitat és la de convertir la tragèdia del passat en l'esperança del futur a partir d'aquesta memòria justa i verdadera"

 

 

Malgrat no haver-hi assistit en persona, el lehendakari i la presidenta de Navarra han valorat molt positivament la dissolució d'ETA.

Urkullu: "ETA ja no estarà present a les nostres vides com una amenaça. ETA ja no farà servir il·legítimament la violència en nom del poble basc"

Tots dos han coincidit a assenyalar que avui és un dia històric que permet a la societat viure amb tranquil·litat i esperança, però han remarcat que cal no oblidar.

Barkos: "ETA mai hauria d'haver existit. Mai ningú hauria d'haver cregut que podia prendre les armes per atacar altres persones en la suposada defensa d'una idea o projecte o per pretendre suplantar la legítima expressió de sobirania"

ARXIVAT A:
TerrorismeETA
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut