Els partits contraris a la independència alerten del risc de quedar fora de la UE

Mas remarca que no s'ha de tenir por i CSQEP es presenta com a alternativa al model "austericida"

Actualitzat

Davant del posicionament de la Unió Europea, Artur Mas, candidat de Junts pel Sí, ha insistit que no s'ha de tenir por. Ho ha dit en un míting a Tarragona, al costat de Marta Rovira i del candidat aquí, Germà Bel. Mas hi ha insistit i ha volgut deixar clar que els catalans no són propietat de ningú i que una Catalunya independent seria un país atractiu, entre els millors.

Tot això en un acte presentat per un dels seus candidats, Joan Reig, que ha donat pas a una versió del "Viatge a Ítaca", de Lluís Llach, que han fet amb Pemi Rovirosa i la col·laboració d'altres músics catalans. Dirigint-se avui especialment a la gent del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, Mas ha defensat que cal que molta gent voti a favor del sí perquè cal una majoria indiscutible.

"Hi ha una cosa que no la poden aturar, que és la voluntat del poble de Catalunya i els seus afanys de democràcia i de llibertat. Això no ho poden aturar, sempre i quan nosaltres no tinguem por, no caiguem en aquest parany que ens volen posar. I només hi ha possibilitats d'èxit si el dia 27 aquesta candidatura de Junts pel Sí treu un resultat molt gran, treu una majoria molt clara, que es llegeixi a tot arreu, sobretot a Madrid, també a Brussel·les, diguin el que diguin ara, també a Brussel·les"

També Marta Rovira ha defensat que la Unió Europea sempre és molt pragmàtica, que s'adapta.

"Se'ls han acabat els arguments. Tots, tots els arguments se'ls han acabat. Perquè porten uns quants dies passejant pel món, demanant que siguin d'altres els que ens diguin a nosaltres què és el que hem de fer"

Miquel Iceta ha fet un míting a Santa Coloma de Gramenet, una de les ciutats del cinturó vermell on els socialistes han conservat l'alcaldia amb majoria absoluta.

Avui, Iceta ha rebut el suport del número u dels socialistes espanyols, Pedro Sánchez. Tots dos han recordat els llaços que uneixen catalans i espanyols i han advertit dels perills que comportaria una Catalunya independent.

"Sabeu com ho volen fer? Trencant dos països que existeixen avui, trencant Catalunya i trencant Catalunya de la resta d'Espanya. Jo crec que això no hi ha dret! No hi ha dret d'amagar els enormes costos d'una operació política que no va enlloc!"

Sánchez ha dit:

"Quan jo veig en Mas dir: ‘Vull que sigueu catalans però per a això heu de deixar de ser espanyols i europeus' jo els dic que no, que nosaltres els socialistes no volem renunciar a res. Volem que sigueu catalans, espanyols i europeus"

Nuevas Generaciones, la branca juvenil del Partit Popular, ha rebut amb entusiasme la visita de María Dolores de Cospedal. La secretària general de la formació els ha avisat de les conseqüències que, segons ella, podria tenir la independència de Catalunya.

"Vosaltres no sabeu què és una frontera a la Unió Europea i ara tenim uns senyors i unes senyores que el que volen és que hagueu d'utilitzar el passaport per sortir fora de Catalunya"

Xavier García Albiol ha assegurat, davant una associació d'empresaris, que Mas estafa els catalans quan nega que una Catalunya independent sortiria de la Unió Europea.

"Una Catalunya fora de la Unió Europea: més misèria, retrocés i pobresa"

Lluís Rabell i Joan Coscubiela han explicat avui els eixos programàtics del món del treball de la candidatura Catalunya Sí que Es Pot al Poblenou de Barcelona on s'han presentat com a alternativa al model austericida.

"I nosaltres, amb el projecte que encapçala el company Lluís Rabell, farem que els protagonistes de les abstinències socials siguin visibles el dia 27 de setembre"

Rabell, al seu torn, ha fet una crida a la classe treballadora perquè doni sortida a la crisi nacional que pateix Catalunya.

"La tasca que tenim per davant és construir una força capaç de governar aquest país i aquesta és la proposta i el desafiament que teniu, vosaltres esteu cridats a governar aquest país"

Per Unió no és una opció que Catalunya surti de la Unió Europea, ni que sigui durant tres segons. Perquè quedar-se'n fora té uns costos i fa molt fred, ha dit, d'una manera gràfica, Ramon Espadaler, d'acord amb el pronunciament de la Comissió.

"Això no és apel·lar al vot de la por, això no és apel·lar a totes les malvestats que cauran: això és constatar la realitat. La constata avui la Comissió Europea, la van constatar en el seu dia diferents mandataris europeus i la constaten, de fet, els tractats propis de la Unió Europea"

Albert Rivera creu que la Unió Europea ha dit a Artur Mas el mateix que tot el món occidental. En un míting a Castelldefels també ha assegurat que el pitjor enemic de l'independentisme és la veritat.

"Senyor Mas prengui nota, fora de la UE no hi ha debat, aquest debat està perdut. Deixi de fer de triler, deixi d'enganyar la gent. Deixi de jugar amb els sentiments i els sofriments de tanta gent"

David Fernández ha exigit un cop més que es trenqui amb la política tradicional i es torni la veu als ciutadans, als quals ha reiterat el ferm compromís de la CUP.

"Som palanca, és obvi. A nosaltres aquests dies ens diuen: ‘La CUP farà, la CUP no farà...'. Que ningú dubti de la CUP, la CUP no falla, la CUP mai fallarà, malgrat les nostres contradiccions"

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut