Els partits busquen atreure el vot dels indecisos i mobilitzar el vot dels joves el 12M

A una setmana justa de les eleccions al Parlament, plana sobre els actes de campanya el debat sobre la governabilitat després del 12M

A una setmana justa de les eleccions al Parlament, i amb un ull posat en les últimes enquestes, ha planat sobre els actes de campanya el debat sobre la governabilitat després del 12M. En les intervencions, temes com l'habitatge o el turisme. I tenint molt presents els reptes d'atraure els indecisos i mobilitzar el vot dels joves.

Pere Aragonès crida al vot útil d'esquerres, el vot de les esquerres independentistes. Ho ha fet a l'acte de campanya del Jovent Republicà, al cor del barri de Gràcia. Els republicans estan apujant el to i alerten que el vot socialista és un vot al PSC més conservador de la història, diuen, d'aquest partit. Per això volen concentrar el vot en Esquerra Republicana, l'única opció progressista, ha dit Aragonès, amb possibilitats de governar.

Acte de Junts avui amb els joves que demostren el seu compromís amb la nació, la llengua i l'autodeterminació, però que reclamen que es resolguin qüestions que els toquen de prop com l'emancipació. Els joves de Junts reclamen un canvi de rumb en la manera de governar i Carles Puigdemont els dona la raó, però afegeix que cal fer un pas més, pensar la Catalunya del futur. Sobre la independència els adverteix que no es refiïn de les solucions fàcils i els fa una crida a la mobilització.

Salvador Illa ha demanat concentrar el vot en el PSC per tenir prou força per governar i obrir, ha dit, una nova etapa. Illa ho ha dit a Girona, acompanyat de la candidata Sílvia Paneque i també, per tercera vegada aquesta campanya, acompanyat de l'expresident Zapatero.

Marcant la distància amb Junts i Esquerra, Illa ha reivindicat que cal un govern estable que actuï amb ambició, però també, ha dit, amb realisme.

 

Yolanda Díaz ha fet la seva segona intervenció en campanya donant suport a Comuns Sumar al costat de Jéssica Albiach. Una Albiach que ha assegurat que Catalunya pateix una situació d'emergència per l'habitatge i ha afegit que no donaran suport a cap govern que no posi l'accés a l'habitatge al centre de les seves polítiques. Yolanda Díaz ha criticat el projecte de casino del Hard Rock i ha acusat els socialistes de ser els que l'impulsen.

El PP ha triat aquest diumenge Salou per al seu míting. Hi han participat el cap de llista per Tarragona, Pere Lluís Huguet, i la número dos, Lorena Roldán, tots dos exmembres de Ciutadans. Feijóo ha aprofitat per donar la benvinguda a tots aquells que en algun moment van creure en Ciutadans, un partit que ha qualificat de "germà". El president del PP també ha dit que Catalunya no serà moneda de canvi per mantenir-se a La Moncloa. Per la seva banda, el candidat Alejandro Fernández ha criticat la turismofòbia que diu que practica el govern de la Generalitat i ha apostat per projectes com el Hard Rock.

La CUP acusa Esquerra i Junts d'haver-se doblegat durant l'última legislatura i diu que s'han equivocat. La candidata, Laia Estrada, acusa els partits d'esquerres de voler seguir una línia continuista i apel·la al vot com l'alternativa per plantar cara a un model socialista que titlla d'espanyolista i corrupte, i al qual --assegura-- s'han sumat tant Esquerra com Junts.

Ciutadans demana el vot a les persones que s'han sentit traïdes pel PSC, i també als qui dubten del PP. Des del mercat de Los Pajaritos de l'Hospitalet de Llobregat, ciutat amb una forta tradició socialista, el candidat Carlos Carrizosa també ha acusat el nacionalisme de menystenir, ha dit, la classe treballadora pels seus orígens. Carrizosa ha defensat la seva formació com l'alternativa per fer front als partits independentistes.

Vox ha portat a un feu socialista com Cornellà de Llobregat l'alcalde de Perpinyà, també d'extrema dreta. La justificació de Santiago Abascal ha estat pel protagonisme que Junts està donant a la Catalunya Nord en aquesta campanya. Abascal i Garriga han acusat socialistes i independentistes de tracte de favor a les persones migrades, el tema central de l'acte.

 

 

ARXIVAT A:
JuntsERCCsPSCComunsPPCUPVoxSumarEleccions Parlament Catalunya 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut