Els epidemiòlegs adverteixen que el consum del tabac incrementa la possibilitat de contagi del virus

Els epidemiòlegs volen que es prohibeixi fumar a platges, terrasses, espectacles i cotxes

Demanen espais sense fum com ara també els espectacles a l'aire lliure, cotxes particulars...i adverteixen que el consum del tabac incrementa la possibilitat de contagi del virus

Actualitzat

La Societat Espanyola d'Epidemiologia (SEE) ha reclamat que totes les terrasses de bars i restaurants, platges, espectacles a l'aire lliure i cotxes particulars es converteixin en espais sense fum, i ha advertit que el consum de tabac incrementa la possibilitat de contagi del coronavirus.

Espais sense fum 

Concretament, el Grup de Treball de Tabaquisme de la SEE proposa ampliar els espais lliures de fum per protegir la població del fum del tabac i no posar-la en risc , ja que les persones fumadores que s'infecten i són asimptomàtiques poden emetre gotes d'aigua amb càrrega viral.

Més regulació i més prohibicions 

La SEE considera que encara hi ha espais, tant interiors com exteriors no regulats per llei, en els quals els nivells de fum són elevats, fet que comporta grans riscos per a la salut, especialment en els menors. A més, afirma que un 80% dels establiments incompleixen la llei perquè  permeten fumar en terrasses cobertes amb dos o més tancaments.

El govern espanyol ja treballa en la posada en marxa d'una nova normativa antitabac que preveu la pujada d'impostos, l'equiparació del vapeig amb el cigarret tradicional.  

Dins el cotxe, tampoc! 

Una altra de les novetast podria ser la prohibició de fumar en cotxes particulars, una matèria pendent de regulacío a tot l'Estat ,però que en altres països com el Canadà, els Estats Units i Itàlia ja està implantada. 

Des de la SEE consideren que totes les prohibicions hauríen d'anar acompanyades d'un augment d'espais en què no es permeti fumar tabac o productes derivats. 
 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut