Diversos taxis concentrats a Barcelona contra l'ACCO (ACN/Maria Asmarat)

Élite Taxi desconvoca l'aturada de 12 hores prevista per la Diada

L'associació deixa la porta oberta a ocupar l'edifici de l'ACCO "en qualsevol moment i sense avisar"

Élite Taxi ha anunciat aquest dijous que desconvoca l'aturada del servei de dotze hores coincidint amb la Diada, en protesta per la multa de prop de 123.000 euros per part de l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) per boicotejar Uber i altres plataformes.

Els taxistes havien previst fer una aturada del servei entre les 8 del matí i les 8 del vespre i una marxa lenta dilluns que ve, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya. Així ho havia anunciat el portaveu d'Élite Taxi, en la mobilització convocada aquest dilluns passat, en què els taxistes van fer una marxa lenta des de la Plaça Espanya fins al Parlament, amb aturada a la seu de l'ACCO, situada a la Via Laietana, on van llençar bitllets falsos amb la cara del seu president, Roger Loppacher, i van fer esclatar-hi petards.

Passatgers agafant taxis a la T1 de l'Aeroport del Prat (ACN/Albert Segura)

En un comunitat, l'entitat ha celebrat que el Departament de Territori hagi convocat el Consell del Taxi per al dimarts 26 de setembre per abordar els últims canvis en la regulació del sector. A la reunió s'han de tractar diferents mesures que afecten el sector, com l'anàlisi de la sentència que el Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va dictar a principis de juny sobre la limitació de les autoritzacions a vehicles de transport amb conductor (VTC). 

"Per aquesta raó, i per respecte a la Diada i al que significa per al poble de Catalunya i per nosaltres, desconvoquem la mobilització de l'11 de Setembre".

No obstant això, aquesta organització deixa la porta oberta a ocupar l'edifici de l'ACCO "en qualsevol moment i sense avisar".

En aquesta línia, la Generalitat ha assegurat que l'escenari relatiu als serveis del taxi ha experimentat "canvis significatius" que requereixen adaptar la regulació vigent a Catalunya.

El Consell del Taxi és l'òrgan permanent de consulta entre els taxistes i l'administració pública i hi són representants també els sindicats i les organitzacions de consumidors.

 

ARXIVAT A:
MobilitatTaxis
Anar al contingut