Eliminar la "policia lingüística" de l'escola, prioritat del futur president valencià

Carlos Mazón diu que eliminarà l'Oficina de Drets Lingüístics i el requisit lingüístic per treballar en la sanitat

RedaccióActualitzat

El futur president del País Valencià, Carlos Mazón, ha avançat aquest dimecres algunes de les primeres mesures que adoptarà el govern de PP i Vox en matèria educativa.

En una entrevista a la COPE, ha detallat que pensen eliminar l'Oficina de Drets Lingüístics (a la qual s'ha referit com a "Oficina de Policia Lingüística"), reforçar la inspecció, "acabar amb el procés a la valenciana" a les aules, garantir la "llibertat educativa" i "treure la ideologia de les aules":

"Una de les primeres coses que hem de fer d'urgència és acabar amb l'oficina de 'Policia' Lingüística, amb tot un exèrcit d'assessors lingüístics nomenats a dit per Compromís. El compromís ferm i irrenunciable és que hi hagi llibertat educativa als col·legis."

En aquest punt, Mazón s'ha referit als seus dos fills de 15 anys, de qui ha lamentat que "viuen la realitat que viuen" a l'aula

L'Oficina de Drets Lingüístics la va crear el govern d'esquerres el 2017 per vetllar pel compliment i l'aplicació de la normativa legal sobre l'ús de les llengües oficials al País Valencià i canalitzar les queixes, suggeriments i consultes de la ciutadania per discriminació lingüística.

El PP i Vox han mantingut aquest dimecres la primera reunió per avançar en el desenvolupament del pacte de govern, en què encara no s'ha parlat de l'estructura de l'executiu, si bé Mazón ha indicat que Educació i Sanitat són "clau" per al PP.

En aquest sentit, el líder dels populars valencians ha criticat que el requisit lingüístic hagi arribat a la Sanitat, i que per consolidar una plaça de metge "valgui el mateix el valencià que el doctorat":

"Ens hem assabentat, gràcies a Puig i Compromís, que les cataractes s'operen en castellà o en valencià, en comptes d'operar-se bé o malament. Imagini's si hem de posar en marxa aquesta política de la llibertat."

Mazón ha celebrat la facilitat en què els dos partits estan arribant a una entesa:

"Quan això s'ha de posar en marxa, és més fàcil posar-se d'acord amb un partit com Vox, que ja ens ha traslladat que està perfectament d'acord que aquesta sigui la línia a treballar. S'ha de posar en marxa com més aviat millor. Portem vuit anys vivint l'acceleració d'un 'procés' a la Comunitat Valenciana que és absolutament intolerable."


Les senyes d'identitat i el "procés valencià"

Entre els "compromisos electorals" que pensa desplegar, Mazón ha assenyalat que cal "garantir la llibertat educativa dels pares" i també "protegir les senyes d'identitat i reprendre les nostres senyes d'identitat, perquè no som Països Catalans i encara menys ho continuarem pagant amb els nostres diners, que és el que s'ha fet aquests últims anys".

En aquest sentit, el polític del PP considera "el procés a la valenciana" ha estat "molt més accelerat, és clar, per què ja tenien l'antecedent de la seva terra veïna, o mare, com ells de vegades li diuen en la intimitat", referint-se a Catalunya.

Mazón ha volgut llançar un "missatge d'absoluta tranquil·litat" pel fet que el govern compti amb Vox i ha assegurat que presidirà un govern cohesionat, "sensat, estable, de centralitat i de sentit comú".  

ARXIVAT A:
Educació PPPaís ValenciàVoxEleccions autonòmiques 2023
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut