El Vaticà

El Vaticà expulsarà un capellà que ha declarat públicament que és gai i té parella

El prelat demana a l'església que obri els ulls i que comprengui que l'abstinència total de la vida de l'amor que reclama és inhumana

RedaccióActualitzat

El prelat polonès Kristóf Charamsa, oficial en la Congregació per la Doctrina de la Fe, no podrà continuar en aquest organisme. Charamsa ha confessat en una entrevista publicada al diari "Il Corriere della Sera" que és homosexual i que té un company sentimental.

El prelat explica en l'entrevista que se sent orgullós de ser homosexual. Demana a l'església que obri els ulls i que comprengui que l'abstinència total de la vida de l'amor que reclama és inhumana.

"Vull que l'Església i la meva comunitat sàpiguen qui sóc: un sacerdot homosexual, feliç i orgullós de la meva identitat. Estic preparat per fer front a les conseqüències, però és el moment que l'Església obri els ulls i comprengui que la solució que proposa, l'abstinència total de la vida de l'amor, és inhumana"

Davant d'aquestes declaracions, el portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, ha anunciat l'expulsió del prelat de la Congregació. No queda clar què passarà amb la seva situació de capellà. Lombardi ha explicat que el seu diocesà ordinari ho haurà de decidir.

Lomabrdi qualifica d'irresponsable i de fet molt greu fer aquest anunci un dia abans de l'obertura del sínode ordinari de bisbes per a la família en el qual, precisament, es debatran temes com el tractament dels divorciats i dels homosexuals. El portaveu diu que això sotmetrà la trobada a una "pressió mediàtica injustificada".

"El cor de l'homfòbia"

El sacerdot polonès ha replicat amb una conferència de premsa, on ha dit que la Congregació per la Doctrina de la Fe "és el cor de l'homofòbia de  l'església catòlica, una homofòbioa exhasperada i paranòica".

Charamsa ha presentat la seva parella. En la roda de premsa, ha definit com a fantàstic el papa Francesc perquè, diu, ha fet redescobrir la bellesa del diàleg.

El prelat ha explicat que hi ha més gais al Vaticà.

Un sacerdot lligat a Catalunya

La història de Charamsa està lligada a la de Catalunya. La seva parella és diu Eduard i és català. A principis de setembre es va declarar a favor del dret a l'autodeterminació dels pobles en dues entrevistes a "El matí" de Catalunya Ràdio i al programa "Més 324" del canal 3/24.

En el seu perfil de Twitter es pot veure una fotografia amb Mònica Terribas als estudis de Catalunya Ràdio i algun tuit sobre els resultats a les eleccions catalnes del 27S.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut