Més 324 - 08/09/2015 "Per l'Esglèsia, un principi fonamental és el respecte al dret d'autodeterminació dels pobles"

El "Més 324" ha comptat com a entrevistat el teòleg i secretari adjunt de la Comissió Teològica Internacional, Krzysztof Charamsa. Aquest teòleg que, a més, és oficial de la Congregació de la Doctrina de la Fe del Vaticà ha assegurat que "la identitat nacional d'un poble toca la vida i la realitat". Des del seu coneixement de Catalunya, Charamsa estima que "per l'Església, un primer principi és el respecte del dret d'autodeterminació que rau en el sentit comú d'un poble".

Entre altres temes, s'ha tractat la declaració del ministre de Defensa, Pedro Morenés, sobre el paper de l'exèrcit al voltant del procés sobiranista català. En una entrevista a Ràdio 1, Morenés ha recordat que, si "tothom fa el que s'ha de fer, no caldrà que actuï a Catalunya. Tothom està sotmès a la llei". José Antich, periodista, ha replicat que "per defensar la llei estan els tribunals, però no pas l'exèrcit".

L'obertura de l'Any Judicial i el desmentiment de Felipe González sobre que Catalunya és una nació també han estat temes considerats pels tertulians. A banda d'Antich, hi han paticipat Àstrid Barrio, professora de Ciència Política de la Universitat de València, Jordi Gràcia, catedràtica de Literatura Espanyola a la Universitat de Barcelona i Melcior Comes, escriptor. Finalment, el programa ha finalutzat amb la reunió sense resultats de la sectorial sobre immigració convocada pel govern espanyol. Fins al 14 d'aquest mes no hi haurà notícia sobre les quotes d'acollida de refugiats a Espanya.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3