Barcelona

El Tibidabo reobre les portes però amb les atraccions d'El Pèndol, la Mina d'Or i l'Huracà sense funcionar

Cinc dies després de l'accident mortal d'El Pèndol, en què va morir una noia de 14 anys i tres joves més van resultar ferits, ha tornat a obrir al públic el parc d'atraccions del Tibidabo, a Barcelona. La zona d'El Pèndol, però, continua precintada i tancada al públic, així com l'altra atracció que va resultar afectada en el sinistre. Tampoc funciona l'Huracà, perquè l'empresa que gestiona el parc ha anunciat que a partir d'ara es començaran a revisar els protocols de seguretat de totes les atraccions del recinte, i començaran amb les de més vertigen. En qualsevol cas, s'ha fet un minut de silenci per recordat la menor morta en l'accident. Mentrestant, es van sabent detalls de l'accident. La base de la instal·lació d'El Pèndol va quedar arrencada de soca-rel, com queda reflectit en un informe de l'empresa que revisa les atraccions del parc.

Actualitzat
Un minut de silenci, encapçalat per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha servit per recordar la jove que va morir en l'accident de dissabte coincidint amb el dia en què el Tibidabo ha obert les portes. El parc ha reobert amb les atraccions afectades pel sinistre tancades, el Pèndol, que va caure, i la Mina d'Or, que en va rebre l'impacte, i sense que funcioni tampoc l'Huracà, una atracció formada per una góndola que gira sobre dos eixos: un eix principal i un eix que la fa girar sobre si mateixa.

I és que l'empresa pública que gestiona el Parc d'Atraccions del Tibidabo, PATSA, ha informat que comencen els treballs per revisar els protocols de seguretat de totes les atraccions del recinte per millorar-les. I, en aquest sentot, han començat amb l'única atracció de vertigen que hi ha al parc assimilable a l'accidentada.

Amb aquesta revisió comença l'auditoria que l'alcalde de Barcelona va encarregar dilluns al Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya i que suposarà la revisió i millora dels protocols de seguretat de totes les atraccions, 27, que funcionen al parc. Precisament, aquesta mateixa entitat és l'encarregada d'elaborar un informe que determini les causes i els motius del tràgic accident del Pèndol, en paral·lel a la investigació judicial.

Mentrestant, es van sabent detalls de l'accident. L'informe redactat per l'empresa de manteniment, al qual ha pogut accedir Catalunya Ràdio, assegura que l'empresa va revisar els cargols de la base i no hi va trobar cap problema.

Ningú va notar cap anomalia

L'empresa de manteniment del Tibidabo va comprovar dissabte al matí el bon estat de l'estructura central d'El Pèndol i va inspeccionar visualment els cargols que el subjectaven a la base, sense detectar-hi cap anomalia. Així consta en l'informe de les operacions de manteniment encarregat per la direcció del parc, al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio. El document de l'empresa SPIE assenyala que les inspeccions de l'última setmana també havien estat satisfactòries.

El document relata també que, a tres quarts de quatre de la tarda, el coordinador del parc va demanar la presència d'un operari de manteniment perquè se sentia un soroll a la part superior de l'atracció. L'operari, amb vint anys d'experiència al Tibidabo, constata que el soroll ja s'havia sentit altres vegades i conclou que és l'habitual. Tres hores i mitja després, l'estructura de l'atracció es va arrencar de la base.

Una atracció apta

Catalunya Ràdio també ha tingut accés a l'informe independent emès el 9 de juny per l'empresa ATISAE, que certifica que l'atracció era apta. Se'n van analitzar 43 paràmetres i es van fer servir ultrasons per radiografiar les soldadures de l'ancoratge. La certificació, amb validesa anual, la firmen dos enginyers i un tècnic. L'empresa està revisant l'expedient que conté les inspeccions d'El Pèndol.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut