Tarragona

El Teatre Metropol de Tarragona commemora el seu centenari

El Teatre Metropol de Tarragona es va vestir dissabte de gala per celebrar la festa del seu centenari. El teatre va acollir personalitats del món de la cultura i la política de la ciutat. El Teatre Metropol, dissenyat per l'arquitecte Josep Maria Jujol, està considerat una de les joies modernistes de Catalunya.

Actualitzat
Dissabte a la nit el Teatre Metropol de Tarragona es va vestir de gala per celebrar la Festa del Centenari amb un espectacle del director i actor tarragoní Oriol Grau que feia un recorregut a través dels actors, companyies i entitats que hi han treballat durant aquests cent anys.

El Teatre Metropol, dissenyat per l'arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol, es va inaugurar el 9 de gener de 1910, després d'un any d'obres del llavors Teatre del Patronat Obrer. El teatre es considera una obra modernista amb un valor patrimonial de primer ordre, i l'objectiu d'aquesta celebració és precisament reconèixer la voluntat del teatre de servir als ciutadans i al sector artístic i cultural de la ciutat.

La Festa del Centenari va acollir personalitats del món de la cultura i la política de Tarragona, tot i que els actes per commemorar els cent anys d'història ja van començar a principis d'aquest any amb diferents exposicions i conferències.
Anar al contingut