Soldats israelians aquest dimecres al sud d'Israel

El que se sap fins ara dels 126 ostatges que Hamas reté a Gaza

Una unitat d'elit de l'exèrcit israelià intenta localitzar-los mentre que Hamas afirma que 22 dels ostatges han mort per les bombes d'Israel

Redacció/France PressActualitzat

Unes 120 persones israelianes i estrangeres van ser preses com a ostatges per Hamas el 7 d'octubre, segons el govern israelià. Això és el que se sap fins ara de la seva situació i els esforços per obtenir el seu alliberament.


Quines són les proves de vida?

Després d'una setmana d'incertesa, mentre es feia un recompte dels cossos trobats en els punts on Hamas havia dut a terme el seu atac, el govern va identificar 126 ostatges. Estimen que el nombre total podria ser de 150, sense saber si aquestes persones estan vives o mortes.

Entre els ostatges hi ha soldats israelians, dones, infants, persones grans i treballadors estrangers. Les proves d'empresonament provenen d'imatges enregistrades i difoses per Hamas durant els segrestos el 7 d'octubre.

També s'ha registrat la ubicació dels telèfons mòbils israelians en territori palestí. Segons Hamas, que ha amenaçat d'executar ostatges en cas d'atacs a civils, ja han mort 22 ostatges pels bombardejos israelians, tot i que aquesta xifra no es pot verificar.


Com actua Israel?

El general de brigada Gal Hirsch és la persona que Netanyahu ha designat com a coordinador israelià per l'alliberament dels ostatges. En l'equip de coordinació, també hi ha un negociador de l'FBI, ja que diversos ciutadans nord-americans es compten entre els ostatges.

La unitat d'elit Sayeret Matkal de l'exèrcit israelià és l'encarregada de dur a terme l'alliberament dels ostatges. De fet, aquesta passada nit han fet una incursió a Gaza per intentar "buscar proves que permetessin localitzar els ostatges", ja fossin vius o morts. Aquesta unitat d'intel·ligència és considerada la més apta per intervenir en una operació d'extracció.

La principal dificultat rau en la localització d'aquests ostatges enmig del caos dels bombardejos, ja que se sap que Hamas opera en un sistema de cèl·lules descentralitzades. Un dels negociadors que va participar en l'alliberament del soldat israelià Gilad Shalit el 2011, Gershon Baskin, ha afirmat que calia "garantir l'amnistia i un pas cap a Cisjordània a tot combatent de Hamas que lliurés un ostatge a la frontera".

Hi ha canals de discussió internacionals?

Fins a aquest moment, no s'ha fet públic cap canal oficial. A més de la probable mediació egípcia, el negociador històric entre Israel i Hamas, el president turc, Recep Tayyip Erdogan, i el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) afirmen estar en contacte amb el moviment islamista palestí.

"Com a intermediari neutral, estem disposats a fer visites humanitàries, facilitar la comunicació entre els ostatges i les seves famílies i facilitar-ne el possible alliberament", ha dit el director regional del CICR per a la regió del Pròxim i Mitjà Orient.

 

ARXIVAT A:
IsraelGazaGuerra Hamas-Israel
Anar al contingut